Manisa Büyükşehir Belediyesi Metan Gazından Elektrik Üretiyor

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Turgut Özal Mahallesindeki eski katı atık çöp depolama alanında Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından metan gazının elektrik enerjisine dönüştürülmesi amacıyla kurulan enerji üretim tesisinde incelemelerde bulundu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Metan Gazından Elektrik Üretiyor
  • 13 Temmuz 2018, Cuma 18:52
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Turgut Özal Mahallesindeki eski katı atık çöp depolama alanında Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından metan gazının elektrik enerjisine dönüştürülmesi amacıyla kurulan enerji üretim tesisinde incelemelerde bulundu.
Manisa Büyükşehir Belediyesi eski katı atık çöp depolama alanının yanında kurduğu Elektrik Enerjisi Üretim Tesisinde elektrik üretmeye devam ediyor. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, tesiste incelemelerde bulundu. Başkan Ergüne, Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Yılmaz Gençoğlu, Mustafa Genç, daire başkanları ve mahalle muhtarları eşlik etti. Başkan Ergün, metan gazının elektrik enerjisine dönüştürülmesi amacıyla kurulan enerji üretim tesisinin çalışma sistemi ile ilgili Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ertuğrul Yıldırımdan bilgiler aldı.
Turgut Özal Mahalle Muhtarı İsmet Bakşi, Başkan Ergünün 9 yıl önce mahalleliye verdiği sözü yerine getirmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bakşi, “Büyükşehir belediye başkanımız mahallemiz için değil, Manisa için bir şanstır. 44 yıldır Manisadayım birçok belediye başkanı gördüm, ama Cengiz Ergünün bıraktığı eserler ve projeleri ile gurur duyuyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergüne Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ertuğrul Yıldırıma ve ekibine bütün engellemelere rağmen kurdukları bu tesis ve vahşi depolama sorununa getirdikleri çözümler için teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Ergün: “40 yıllık sorunu çözdük”
Metan gazından elektrik enerjisi üretim tesisinin ilçelerde de kurulacağını belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Manisanın 40 yıllık çöp sorununun çözülmesi noktasında attığımız adımlar ortadadır. Yıllardır ülke gündemine yangınlarıyla konu olmuş vahşi depolama alanı ile ilgili sorun artık kalktı. Bugün burada kurduğumuz metan gazını elektrik enerjisine dönüştürme tesisimiz üretimine devam ediyor. Sadece burada değil, Turgutludaki tesisimizde de elektrik üretiliyor. Alaşehir, Akhisar ve Somada bu yatırımlarımız devam ediyor. Çevreye duyarlı bir Manisa oluyoruz. Turgut Özal Mahallemiz ve çevre mahalleler çok şükür buradaki yangınlardan kurtuldu. Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisini kurduğumuz için, Turgut Özal Mahallemizdeki vahşi depolama alanını ortadan kaldırmanın mutluluğu içerisindeyiz. Geleceğe yatırım yapıyoruz. Ülke ekonomisine katkıda bulunmaktan dolayı da mutluyum. Emeği geçen tüm çalışanlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık