Mangkhut Tayfunu Güneydoğu Asyada Milyonları Tehdit Ediyor

Güneydoğu Asyada saatte 205 ila 285 km hızla esen Mangkhut Tayfunu, 43 milyon kişiyi tehdit ediyor. Tayfun, Hong Kong ve Filipinlere doğru ilerliyor.

Mangkhut Tayfunu Güneydoğu Asyada Milyonları Tehdit Ediyor
  • 14 Eylül 2018, Cuma 11:11
Güneydoğu Asyada saatte 205 ila 285 km hızla esen Mangkhut Tayfunu, 43 milyon kişiyi tehdit ediyor. Tayfun, Hong Kong ve Filipinlere doğru ilerliyor.
Avustralya Greg Browning Meteoroloji Bürosu, 5. kategoriye denk gelen ve saatte 205 ila 285 km hızla esen Mangkhut Tayfununun Hong Kong ve Filipinlere doğru ilerlediğini açıkladı. Mankhut Tayfununun ABDnin Kuzey Carolina bölgesine doğru ilerleyen Florence Kasırgasından daha güçlü olduğu iddia edildi. Avustralya Greg Browning Meteoroloji Bürosundan yapılan açıklamada, Çok güçlü rüzgarları ve çok uzak mesafede fırtına etkisiyle denizde dev dalgalar oluşturma etkisiyle çok tehlikeli ve büyük bir sistem. Geniş hasar etkisi olan çok şiddetli yağışlar görülecek” denildi.
Açıklamada, Mangkhutın bu yıl yeryüzünde oluşan en güçlü fırtına sistemi olduğu ancak 1946da Filipinleri süpürerek 6 binden fazla insanın ölümüne sebep olan Haiyan Tayfunu kadar büyük olmadığı belirtildi. Pasifik Okyanusunda Filipinlere 450 km mesafede bulunan Mangkhutun Cumartesi günü Luzon adasına ulaşması bekleniyor. 4 milyonu aşkın Filipinlinin Mangkhut Tayfununun yolu üzerinde bulunduğu belirtildi. Daha sonra Hong Kong ve Çinin güney kesimlerine doğru ilerlemesi beklenen tayfunun milyonlarca insanı tehdit ettiği kaydedildi.
Hong Kong Hava Gözetlemeden yapılan açıklamada da, Mangkhutun bulunduğu noktadan 500 kilometre yarıçaplı bir alanı etkileme ihtimalinin yüzde 70 olduğu belirtildi.
Güney Çinde yayın yapan Morning Post gazetesi ise, Mangkhut Tayfununin bu zamana kadar görülen en güçlü tayfun sisteminden daha büyük olduğunu, en yüksek uyarı numarası olan “No 10” uyarı sistemini garanti ettiğini yazdı.
Güney Asya kıyısındaki ülkeler, yayımladıkları acil uyarılar ile Manghkhut ve Barijat Tayfunu güzergahı üzerinde bulunan bölgeleri tahliye ediyor. Çinin Guandong bölgesinde şu ana kadar 12 bin kişi tahliye edilirken, Çin devlet medyası Barijat Tayfunu sebebiyle dün gemi seferlerinin durdurulduğunu bildirdi.
Filipinlerde de Mangkhut Tayfunu sebebiyle binlerce kişi tahliye edildi. Mangkhutun 4 milyon kişinin yaşadığı Cagayan bölgesini vurmasının beklendiği kaydedildi.
Luzon adasının kuzey kesiminde asker ve polis alarm durumuna geçirildi. Okullar kapanırken, buldozerlerin toprak kaymaları için hazır bekletildiği belirtiliyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık