Manavgat Belediyesinden Sideye Rölyefli Atatürk Anıtı

Manavgat Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve devrimlerinin anlatıldığı Rölyefli Atatürk anıtı yaptırarak, Sideye yerleştirdi.

Manavgat Belediyesinden Sideye Rölyefli Atatürk Anıtı
  • 18 Temmuz 2018, Çarşamba 16:38
Manavgat Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve devrimlerinin anlatıldığı Rölyefli Atatürk anıtı yaptırarak, Sideye yerleştirdi.
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, vatandaşlardan gelen mevcut Atatürk heykelinin yenilenmesi konusundaki isteğe yanıt vererek, ünlü bir heykeltıraşa çok özel bir Atatürk heykeli yaptırarak Sideye yerleştirdi. Ankaralı heykeltıraş Arslan Başpınar tarafından yapılan rölyefli Atatürk anıtı, Manavgat Belediyesi ekipleri tarafın büyük bir titizlikle Side Limanına yerleştirildi. 2 metre 35 cm (235 cm) yüksekliğindeki Atatürk heykelinin, altta bulunan 130 cm yüksekliğindeki rölyefi görenlerin beğenisini kazandı. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürkün, gençlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyetinin yükselişi ve Atatürk devrimleriyle elde edilen kazanımların konu edildiği Rölyefli Atatürk Heykeli, turistlerin de ilgisini çekti. Rölyefin ön ve arka yüzlerinde Atatürkün çınar ağacı altında kara tahta başında öğrencilere ders anlatması, çiftçi, öğretmen, öğrenci, asker gibi figürler yer aldı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Antik Side Kentsel Tasarım çalışmalarından sonra, Side Limanının bambaşka güzel bir görünüme büründüğünü, buradaki tek eksiğin bir Atatürk anıtı olduğunu, yapılan çalışmayla bu eksiğin giderildiğini söyledi. Başkan Şükrü Sözen, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, bizim her çalışmamızda, yol gösterici ışık kaynağımız olmuştur. Sidemizin en güzel yerine Atatürk anıtımızı yerleştirmiş olmaktan son derece mutluyuz. Tüm Manavgat halkımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık