Manavgat Belediyesinden İşçi Çıkarma İddiası

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, taşeron kadrolardan işçi statüsüne geçirilen işçilerden bazılarının haksız yere işten çıkarıldığı yönündeki iddialar üzerine, Bu durum, inisiyatif kullanılacak bir durum olmayıp, bakanlığın, yasaların ve mevzuatların gereğidir ve kesinlikle eleştiriye açık değildir dedi.

Manavgat Belediyesinden İşçi Çıkarma İddiası
  • 29 Eylül 2018, Cumartesi 12:54
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, taşeron kadrolardan işçi statüsüne geçirilen işçilerden bazılarının haksız yere işten çıkarıldığı yönündeki iddialar üzerine, Bu durum, inisiyatif kullanılacak bir durum olmayıp, bakanlığın, yasaların ve mevzuatların gereğidir ve kesinlikle eleştiriye açık değildir dedi.
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, taşeron kadrolardan işçi statüsüne geçirilen işçilerden bazılarının haksız yere işten çıkarıldığı yönündeki iddialar üzerine açıklama yaptı. Manavgat Belediyesindeki hizmet süresince her zaman işçinin, emekçinin yanında olduğunu kaydeden Başkan Sözen, Başkan Sözen, “Emeğe, ekmeğe ve alın terine gösterdiğimiz saygıdandır ki görüşü, düşüncesi her ne olursa olsun, çalışanlarımızın hiç birini, gerekçesiz olarak işten çıkarmadık. Tek bir kişiyi bile ötelemedik. 2 gündür kamuoyunda, taşeron kadrolardan işçi statüsüne geçirdiğimiz işçilerimizden bazılarının haksız yere işten çıkarıldığı yönünde, asılsız, altlığı bilinmeden yapılan yanlış yorumlar yer almaktadır. Aynı konu, bazı kişiler tarafından siyasi polemik konusu yapılmaya çalışılmaktadır” dedi.
Sözen açıklamasına şöyle devam etti:
“ Aynı yapılar, yasalar ve yönetmeliklerle yürütülen Manavgat Belediyesinin kurumsallığına da leke sürmeye çalışmaktadır. Belediyemizden 48 işçimizin çıkarılmasıyla ilgili konu şöyledir. 24 Aralık 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan ve 1 Ocakta tebliğ edilen 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile belediyemize hizmet eden 1450 taşeron işçimizin tamamı, hiçbir ayrım yapılmadan işçi statüsüne geçirilmiştir. İşçi statüsüne geçme şartlarından biri olan güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formları ilgili tebliğ gereğince, 12.01.2018 tarihinde Antalya Valiliği İl Emniyet Müdürlüğüne gönderilmiş ve gönderilen güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmalarının bir kısmı 30.03.2018 tarihi itibariyle sonuçlanmıştır. Bu tarihe kadar güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçlanmayan personeller de diğer personellerle birlikte Devlet Personel Başkanlığının 30.03.2018 tarih ve E.2251 sayılı genelgesi gereğince 01.04.2018 tarihinde, belediyenin şirketi olan Melas İnş.Tur.Taş.Tic. AŞ bünyesinde işe başlatılmıştır. İşçi statüsüne geçirilen işçilerin, tebliğin 30. maddesinin 2. fıkrasının (a) bendinde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48. maddesinin (a) fıkrasının 1, 4, 5, 6, 7 ve 8. alt bentlerinde aranan şartları taşıması gerekmektedir. Belediyemizce 01.04.2018 tarihinde güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçlanmadan işçi statüsüne geçirilen bazı işçilerin, güvenlik soruşturmaları ve arşiv araştırmaları, Antalya Valiliği İl Emniyet Müdürlüğünden olumsuz gelmiştir. Arşiv araştırması sonuçları olumsuz gelen 48 işçinin iş sözleşmesi, 26.09.2018 tarihinde, tebliğin 41. maddesinin 3. fıkrası İşçi statüsüne geçirilen işçilerden şartları taşımadığı tespit edilenlerin istihdamına son verilir hükmü gereğince fesih edilerek görevlerine son verilmek zorunda kalınmıştır. Bu durum, inisiyatif kullanılacak bir durum olmayıp, bakanlığın, yasaların ve mevzuatların gereğidir ve kesinlikle eleştiriye açık değildir. Manavgata hizmet yolunda omuz omuza çalıştığımız ama elimizde olmayan nedenlerden dolayı işten çıkarmak zorunda kaldığımız tüm arkadaşlarımıza hizmetleri için Manavgat halkımız adına teşekkür ederim.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık