Maltepe Belediyesi 8İnci Kreşini Hizmete Açtı

Maltepe Belediyesi, “Her Mahalleye Kreş” projesi kapsamındaki sekizinci kreşini, Altıntepe Mahallesinde hizmete açtı. Altıntepe Zübeyde Hanım Gündüz Çocuk Bakımevi, 36-60 ay arası 60 öğrenciye hizmet verecek.

Maltepe Belediyesi 8İnci Kreşini Hizmete Açtı
  • 07 Eylül 2018, Cuma 16:43
Maltepe Belediyesi, “Her Mahalleye Kreş” projesi kapsamındaki sekizinci kreşini, Altıntepe Mahallesinde hizmete açtı. Altıntepe Zübeyde Hanım Gündüz Çocuk Bakımevi, 36-60 ay arası 60 öğrenciye hizmet verecek.
Altıntepe Mahallesi Değirmenyolu Caddesindeki Altıntepe Zübeyde Hanım Gündüz Çocuk Bakımevi törenle hizmete açıldı. Açılışa Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, belediye personeli ile aileler çocuklarıyla katıldı. 60 öğrenciye hizmet verecek olan gündüz çocuk bakım evi velilerden tam not aldı.

“8inci kreşimizi açtık
Açılışta konuşma yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “18 mahallemizden biri olan Altıntepe Mahallemizde bir kreşimizi daha açtık. Biz Maltepe Belediyesi olarak göreve başladığımız günden bugüne kadar temel bir yaklaşımız vardı. O da kadınlarımıza ve geleceğimiz olan çocuklarımıza önem vereceğiz dedik. Kadınlarımız günlük yaşantılarında daha rahat hareket edebilmeleri, sosyal yaşamda daha rahat faaliyet gösterebilmeleri için mutlaka bu kreşlerin açılması gerekiyordu. Aynı zamanda çocukların okul öncesi kendi yaşıtları ile bir araya gelerek birlikte yaşamayı, birlikte yemek yemeyi, birlikte oynamayı, birlikte uyumalarını da mümkün kılan proje bugün 8ncisini açtık. 5 kreşimizde de inşaatımız bitti. Allah nasip ederse onları da gelecek aylarda Maltepeye kazandırarak sözümüzde durmuş olacağız” dedi.

“Açılmasını heyecan ile bekliyorduk”
Gündüz çocuk bakım evini çok beğendiklerini söyleyen veli Gül Işık, “İçerisi çok güzel ferah. Oyun alanları çok güzel beğendim” şeklinde konuştu.

60 öğrenci eğitim görebilecek
Altıntepe Zübeyde Hanım Gündüz Çocuk Bakım evi, 355 metrekare kullanım alanı ve onu çevreleyen bahçeden oluşuyor. 60 öğrencinin eğitim görebileceği kreşte, 4 sınıf, 1 uyku odası, 1 görüşme odası, 1 yemekhane, yetişkin, çocuk ve engelli tuvaletleri ile oyun parkı ve hobi bahçesi bulunuyor. 36 ay ve 60 ay arası (3-5 yaş arası) çocukların alınacağı kreşte, 5 öğretmen ve 1 psikolog da görev yapacak. Kreş eğitimleri kapsamında çocuklara boyama, müzik, beden eğitimi, resim, okuma-yazmaya başlangıç ve temel matematik dersleri verilecek.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık