Malatyada Aşure Günü Etkinliği

Malatya Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi Vakfı tarafından Muharrem ayı dolayısıyla aşure etkinliği düzenlendi.

Malatyada Aşure Günü Etkinliği
  • 23 Eylül 2018, Pazar 17:25
Malatya Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi Vakfı tarafından Muharrem ayı dolayısıyla aşure etkinliği düzenlendi.
Yeni Cami İmamı Mehmet Şentürk Kuran tilavetinin ardından programının açılış konuşmasını yapan Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi Genel Başkanı Hasan Meşeli, Aşurenin önemine de dikkat çekerek, “ Şuan da karmakarışık olan ve terör nedeniyle gözyaşlarının döküldüğü bu günlerde, milli birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu hiçbir zaman unutulmamalıdır” ifadelerine yer verdi.
Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan ise Kerbela olayına kadar geçen süreyi ayrıntılarıyla anlatarak “Bir ilahiyatçımızın şöyle bir söylemi vardı. Kerbela olayı ile beraber Cenabı Hakkın İslam aleminin üzerine olan rahmet pınarı kapanmıştır. Bu rahmet pınarının tekrar açılması için tüm İslam aleminin kitlesel bir tövbeye ihtiyacı vardır. O kitlesel tövbeyi yapabilsek her halde cenabı Allah da kapatmış olduğu rahmet pınarını açacaktır” şeklinde konuştu.
Malatya İl Müftüsü Ümit Çimende, konuşmasında Kerbela olayına değinerek, Muharrem ayının faziletine dikkat çekti. Daha sonra söz alan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise birlik ve beraberliğin önemine değinerek “Kerbela da Peygamberimizin ciğer paresini şehit eden bir anlayış elbette İslamla, Kuranla hiçbir şeklinde bağdaştırılamaz. Böyle bir zalimliğin ne Sünniler nede Aleviler yanında olabilir. Bu yüzdendir ki sürekli ifade ettiğim gibi, Müslümanların hiçbir çocuğunun ismi yezit olduğunu göremezsiniz kimse çocuğunun ismine yezit demez ama herkes çocukların ismine Ali, Hasan, Ömer, Fatma der. Bu bizim birliğimiz ve beraberliğimizdir. Bizler bu topraklarda bir ve beraber olduğumuz sürece kimse bizi yıkamaz” ifadelerini kullandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğluda Kerbela olayının saltanata karşı bir dik duruş olduğunu kaydederek “Kıyam etmiştir rükû etmemiştir, başkaldırmıştır. Hz. Muhammedîn torunu da olsanız yüce itibara kıyam etmezseniz yine özgür değilsiniz. Tarihimizde de saltanat için yeri gelmiş kardeşlerini yeri gelmiş çocuklarını öldürmüş. Tabi Kerbelayı Allah bir daha göstermesin, Müslüman Müslümanı öldürmesin. Bu gün İslam topraklarında kanların dökülüyor. Binlerce yıldan beri ülkemizin üzerinde oynana oyunları 15 Temmuz günü milletimizin sağduyusu sayesinde bertaraf etmiştir. Bir olup, diri olup, iri olduğumuz müddetçe hiçbir güç bizi bozamaz. Hele hele vatanı uğruna canını feda etmiş milletin torunlarıyız ki bunlara asla müsaade etmeyeceğiz. Cenabı Allah Kerbelayı yaşatmasın, 15 Temmuzda olduğu gibi zaferle çıktığımız o gün gibi birliğimiz beraberliğimizi daim kılsın şehitlerimize Cenabı Allahtan rahmet diliyorum” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından semah gösterisi gerçekleştirildi. Programda daha sonar Aşure ikramı yapıldı.
Vakfın Genel Merkezinde düzenlenen etkinliğe, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, AK Parti Milletvekili Öznur Çalık, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen, İnönü Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Cem Vakfı Şube Başkanı Eşref Doğan, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Ural ve sivil toplum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık