Makedonya Heyeti Erenler Belediyesini Ziyaret Etti

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Cumhurbaşkanı Erdoğanın davetlisi olarak Türkiyeye gelen Makedonya heyetini ağırladı.

Makedonya Heyeti Erenler Belediyesini Ziyaret Etti
  • 20 Ağustos 2018, Pazartesi 15:50
Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Cumhurbaşkanı Erdoğanın davetlisi olarak Türkiyeye gelen Makedonya heyetini ağırladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğanın davetlisi olarak AK Partinin 6. Olağan Kongresine katılmak üzere Türkiyeye gelen Makedonya heyeti kongre sonrasında Sakaryaya gelerek Erenler Belediyesini ziyaret ettiler.

“Bayram havasında geçen bir kongre”
Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk ve Başkan Yardımcısı Muhammet Kıratlı tarafından karşılanan heyet adına konuşan Makedonya MGK üyesi Furkan Ceko, “AK Parti 6. Olağan Kongresi vesilesiyle ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğanın davetiyle Ankaraya geldik. Bayram havasında geçen AK Parti Kongresine katıldık. Bu vesileyle de hem daha önceki hükümette bakan olarak görev yapmış dostlarımızla görüşme imkanımız oldu hem de yeni bakanlarla da görüştük ayrıca yurt dışından katılan siyasi temsilcilerle de bir araya geldik. Ankara ziyaretimiz kısa ama verimli geçti” dedi.

“Tecrübelerinizden faydalanacağız”
Ceko konuşmasının devamında, “Ankaradan Makedonyaya dönüşte uzun zamandan bu yana ziyaret etmek istediğimiz ama bir türlü gerçekleştiremediğimiz Erenler Belediyesi ziyaretimizi gerçekleştirmekteyiz. Hafta sonu olmasına rağmen başkanımız bizi kabul etti. Ayrıca teşekkür ediyoruz. Erenler Belediyesini Ramazan ayında Makedonyada gerçekleştirmiş olduğu iftar programlarında daha yakinen tanıma fırsatımız oldu. Türklerin yoğun olarak yaşadığı kırsal bölgelerde iftar sofraları kurarak soydaşları ile aynı sofrada buluşan Erenler Belediye Başkanı Sayın Cavit Öztürke ve Başkan Yardımcısı yakın dostum kardeşim Muhammet Kıratlıya teşekkürü borç biliriz. Sakarya ve özellikle Erenleri yakından takip ediyoruz Balkan göçmenlerinin yoğun yaşadığı bu bölge bizlerin yakın takibinde. Erenler Belediyesi birçok önemli ve değerli yatırımlar gerçekleştirilmiş bunları yerinde görme imkânı bulduk. İnşallah burada yaptığımız görüşmeler ve aktarılan tecrübeler bize örnek olacak. Makedonyanın kalkınma sürecinde bu tecrübelerden faydalanacağız” diyerek Başkan Öztürk ve Başkan Yardımcısı Kıratlıyı Makedonyaya davet etti.

“Cumhurbaşkanı Erdoğana teşekkür”
Makedonya Boşnak Partisi Genel Başkanı Münir Kolasinac yaptığı açıklamada, “Sayın MGK Üyemiz Furkan beyle beraber Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğanın davetlisi olarak Cuma günü AK Parti Kongresine katılmak üzere Ankaraya geldik. Kongreye katılmaktan dolayı büyük bir mutluluk yaşadık. Kongre gerçekten bayram havasında yoğun bir katılımla gerçekleşti. Davetleri için Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğana teşekkür ediyoruz. Sizlere de bizleri ağırlamanızdan dolayı teşekkür ediyor, Boşnak Partisi olarak sizleri Makedonyada ağırlamaktan mutlu olacağımızı belirtmek istiyorum”” dedi.

“Kardeşlik sofralarımızı bölgeye taşıdık”
Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk ise yaptığı açıklamada, “Ecdat yadigarı Balkanların kardeş ülkesi Makedonyadan can dostlarımızı ağırlamaktan büyük bir mutluluk yaşıyoruz. Makedonya Milli Güvenlik Kurulu üyesi Furkan Cekoya Makedonya Boşnak Partisi Genel Başkanı Münir Kolasinaca ve Genel Sekreter Dino Drpljanine hoş geldiniz diyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğanın davetlisi olarak ülkemize geldiler akabinde bizleri ziyaret ettiler. Balkanlar, Makedonya bizim için çok önemli bir coğrafya o bölgeyi ziyaret ederek gidip görme ve oradaki soydaşlarımız ile hasbihallerde bulunma imkânı buldum. Erenler Belediyesi olarak Makedonya Debar Belediyesi ile kardeş belediye olduk. Geçtiğimiz Ramazan ayında ise Kardeşlik Sofralarımızı bölgeye taşıyarak, benim katılamadığım fakat Başkan Yardımcım Muhammet Kıratlı öncülüğünde oralardaki kardeşlerimizle iftar sofralarında buluştuk. İnşallah yakın tarihte bende kendilerini ziyaret etmek için sabırsızlanıyorum” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık