Maden Ocaklarının Kahramanları, Türkiyeyi Rusyada Temsil Edecek

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Tahlisiye Ekibi, 22-29 Eylül 2018 tarihlerinde Rusyanın Ekaterinburg kentinde düzenlenecek olan Uluslararası Maden Kurtarma Yarışması-IMRC 2018e katılmak üzere yola çıktı.

Maden Ocaklarının Kahramanları, Türkiyeyi Rusyada Temsil Edecek
  • 19 Eylül 2018, Çarşamba 15:06
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Tahlisiye Ekibi, 22-29 Eylül 2018 tarihlerinde Rusyanın Ekaterinburg kentinde düzenlenecek olan Uluslararası Maden Kurtarma Yarışması-IMRC 2018e katılmak üzere yola çıktı.
Daha önceki yıllarda yapılan Maden Kurtarma Yarışmalarında birincilikler alan TTK Tahlisiye Ekibi, kurtarma, ocak yangını, enkaza girme ve gazla mücadele konularındaki uzmanlığı dolayısıyla Türkiyedeki çok sayıda kamu ve özel maden işletmesine eğitim ve kurtarma hizmeti veriyor. Bu hizmetlerin yanı sıra deprem gibi doğal afetlerdeki başarılı çalışmalarıyla dikkati çeken TTK Tahlisiye ekibi; Soma, Ermenek gibi maden facialarında yaptığı çalışmalarla da adından söz ettirmişti. Ekip son olarak İstanbulda 70 metrelik kuyuya sıkışan köpeği de kurtararak gündeme gelmişti.
Kömür üretimi süresince yaşadığı büyük maden kazalarındaki acı deneyimleriyle göçük açma, ahşap tahkimat yapımı ve dar kesitte çalışma üstünlüğü gibi becerilere sahip tahliyesiciler, kazazedeye 1 metrekareyi bulmayan açıklıktan bile ulaşabilmesiyle biliniyor. TTK Tahlisiye ekibi, Rusyadaki etkinliğe TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlunun nezaretinde, TTK İş Sağlığı ve Güvenliği Daire Başkanı Faik Ahmet Sarıalioğlunun ekip liderliğinde 12 uzman tahliyesiciyle katılacak. IMRC 2018de dünyanın dört bir yanından 25 maden kurtarma ekibi yer alacak.
TTK İş Sağlığı ve Güvenliği Daire Başkanı Ahmet Sarıalioğlu, “Tahlisiyeci kültürünü ülkeler arasında yaymak, gelen ekipleri birbirine kaynaştırmak, psikolojik etkiler üzerinde görüş alışverişinde bulunmak. Ayrıca yeni piyasaya sürülen tahlisiye cihazlarıyla ilgili bilgiler edineceğiz. Amaç bu. Biz bu doğrultuda 2012de ilk kez Ukraynada katıldık. İkincisinde 2014te derecemiz var. Amaç derece olarak değil bu kültürün ülkeler arasında yayılmasını sağlamak. Tahliyecilik zor ve bir ekip işidir. İnşallah yine elimizden geleni yapıp, nasıl bir ortamda neler yapıldığını orada göstermeye çalışacağız. Etkinlik 22-29 Eylül arasında olacak. Etkinlik kapsamında seminerler, sunumlar olacak. Yarışmalar komite heyetinin belirlediği program doğrultusunda olacak” diye ifade etti.
Heyet, karayolu ile İstanbula hareket etti. İstanbuldan ise hava yolu ile Rusyaya hareket edecek.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık