Lyrboton Kome Antik Kentine Raylı Sistemle Ulaşılabilecek

Kepez Belediyesi Lyrboton Kome antik kentinin açılış törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 3. Etap Raylı Sistem Projesi tamamlandığında havaalanına inen turistin, raylı sisteme binip antik kenti ziyaret edebileceğini söyledi.

Lyrboton Kome Antik Kentine Raylı Sistemle Ulaşılabilecek
  • 21 Eylül 2018, Cuma 11:49
Kepez Belediyesi Lyrboton Kome antik kentinin açılış törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 3. Etap Raylı Sistem Projesi tamamlandığında havaalanına inen turistin, raylı sisteme binip antik kenti ziyaret edebileceğini söyledi.
Antalyanın 2 bin 200 yıllık tarihe sahip, bilinmeyen antik kenti Lyrboton Kome, Kepez Belediyesi öncülüğünde, Antalya Müzesi ve Akdeniz Üniversitesi işbirliği ile başlatılan 4 yıllık çalışmanın sonucu ziyarete açıldı.

Hayaller gerçek oluyor
Açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, şunları söyledi: “Varsak mahallemizin sınırları içinde bulunan ve Perge uygarlığının önemli
köylerinden biri olan Lyrboton Kome ile yıllarca neredeyse iç içe olmamıza rağmen ne yazık ki keşfedemediğimiz bir yer. Hakan Başkanımız 4 yıl önce bu önemli çalışmayı hayata geçirmek için seçim çalışımlarında broşürlere yazıyorken kimse inanmamıştı. Ama işte hayaller gerçek oluyor dediğimiz tam da bu. Kepez Belediyemiz bu antik kenti, kültür turizminin hizmetine sunmak suretiyle Kepeze turizm kimliği kazandıracak çalışmaların en önemli adımlarından birini de atmış oluyor.”

Havaalanından antik kente raylı ulaşım
Varsak-Zerdalilik arasında olacak Büyükşehir Belediyesi 3üncü Etap Raylı Sistem Projesinin antik kentin başlangıç noktasından geçtiğini belirten Başkan Türel, “Lyrboton Komenin tam da başlangıç noktasına kadar raylı sistemi getiriyor olmamız bir tesadüf değil. Ve şimdi 3. Etabın ilk veya son durağı olan Varsaktan buraya da ücretsiz servis araçlarıyla irtibatı sağladığımızda havaalanına inen bir turist elinde sırt çantasıyla raylı sisteme bindiği gibi Lyrboron Komeye gelecek. Seçim çalışmalarında Kepezde geziyorken o turist bu dükkana gelecek diye boşuna söylememiştik. Şimdi o turist buraya gelecek” diye konuştu.

Kepez Antalyanın ön bahçesi oldu
Kepez Belediyesinin kültürel ve sanatsal etkinliklerinden övgüyle bahseden Başkan Menderes Türel, şöyle konuştu: “Kepezde gelinen bu nokta son derece önemlidir. Düne kadar asfalttan, altyapıdan, sosyal donatı alanlarının eksikliğinden bahsederken Kepezde artık her hafta bir kültürel sanatsal açılışa katılıyoruz. 2004te Kepez Antalyanın arka bahçesi değil ön bahçesi olacak demiştik. Büyükşehir Belediyemizin ve Kepez Belediyemizin dev yatırımları ile işte Kepez Antalyanın ön bahçesi oluyor.”

Nekropol çekim merkezi olacak
Doğu Garajı çalışmaları sırasında ortaya çıkan nekropol alanıyla ilgili bilgiler de veren Türel, çalışmalarda artık sona geldiklerini belirterek, “Antalya kent merkezinde bir açık hava nekropolü ortaya çıkıyor. Antalya yeni bir çekim merkezine kavuşuyor” dedi.
Perge Antik Kentinin zeytinyağı üretim köyü olan Lyrboton Komenin ilk etabının ziyarete açılmasıyla ilgili düzenlenen törene; Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ak Parti Milletvekilleri Mustafa Köse, Kemal Çelik, Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Tanrıöver, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Prof. Dr. Nevzat Çevik ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık