Lise Son Sınıf Öğrencilerine Eğitim Desteği

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, lise son sınıf öğrencilerini üniversiteye hazırlayan soru bankası kitapçıklarının dağıtımını gerçekleştirdi.

Lise Son Sınıf Öğrencilerine Eğitim Desteği
  • 28 Eylül 2018, Cuma 13:07
Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, lise son sınıf öğrencilerini üniversiteye hazırlayan soru bankası kitapçıklarının dağıtımını gerçekleştirdi.
Üniversiteye hazırlanan lise son sınıf öğrencilerine her sene maddi destekte bulunan Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, bu kez farklı bir projeye imza attı. İlçede eğitime ve öğrencilere ayrı bir önem veren, eğitim konusunda hemen her alanda destek sağlayan Başkan Remzi Aydın, lise son sınıf öğrencilerini üniversiteye hazırlayan soru bankası kitapçıklarının dağıtımını gerçekleştirdi. Kitap dağıtımı Eyüp Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Oğuzcan Canpolat Lisesi, Eyüp Anadolu Lisesi ve Rami Atatürk Lisesinde Başkan Aydının katıldığı programlarla start aldı.
Yeni sınav sistemine uygun olarak hazırlandı
Proje kapsamında ilçe genelinde 16 okuldaki lise son sınıf öğrencilerine toplamda 4 bin adet Türkçe ve Temel Matematik test kitabı dağıtılacak. Test kitapları içerisinde yeni tarz sorular, planlanmış üniteler, 1. ve 2. seviye testler, genel testler ve bilgi, ipucu, söz ve hikayeler yer alıyor. Soru kitapları, eğitmenler tarafından yeni sınav sistemine uygun olarak hazırlandı.
Başkan Remzi Aydın, kitap dağıtımı yapılan ilçe genelindeki lise son sınıf öğrencilerine yönelik deneme sınavı yapılacağını belirtti.

Her şey çocuklarımız için
Eğitime destek çalışmalarının aralıksız devam ettiğini de kaydeden Başkan Remzi Aydın, program sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Lise son sınıf öğrencisi olup da üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerimizin çok önemli bir eksikliği vardı. Yapmış olduğumuz proje ile boşluğu doldurmaya çalıştık. Temel düzeyde üniversite sınavına hazırlık için soru bankası kitapçığı oluşturduk. Kitapları tüm lise son sınıf öğrencilerimize dağıtıyoruz. İçeriğinde bütün müfredatı kapsayan, oldukça nitelikli ve yeni sisteme uygun sorular var. Her şey çocuklarımız için.”
Test kitaplarının, çocukların başarı oranlarına çok ciddi katkı sağlayacağını ifade eden Başkanı Aydın konuşmasına şöyle devam etti; “İnşallah çocuklarımızın başarılarına azda olsa Eyüpsultan Belediyesi olarak katkımız olur. Yıl içerisinde deneme sınavı yapacağız. Deneme sınavı ile çocuklarımız kendilerini denemiş olacaklar. Bu anlamda eğitime katkımız aralıksız devam edecek.”
Üniversite giriş sınavına hazırlanan öğrenciler Başkan Aydının yeni projesinin kendileri için çok önemli olduğunu ve büyük bir açığı kapattığını belirtti.
Emircan Çiltaş, “Bize bu imkanı verdikleri için Eyüpsultan Belediye Başkanımıza ve okul müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Bu tür bir kitaba çok ihtiyacımız vardı. Soru bankası kitaplarıyla büyük bir eksikilği tamamlamış olduk derken, Feyzanur Cevahir ise, “Soru bankası kitaplarına yeni tarz sorular olduğu için gayet yararlı olacaktır. Eyüpsultan Belediye Başkanımız ilçedeki 12. sınıf öğrencilerine son derece iyi bir şekilde yardım ediyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık