Kuzey Kore, 70. Yılını Kutluyor

Kuzey Kore, kuruluşunun 70inci yılını aylarca hazırlıkları yapılan görkemli askeri geçit töreniyle kutladı.

Kuzey Kore, 70. Yılını Kutluyor
  • 09 Eylül 2018, Pazar 11:59
Kuzey Kore, kuruluşunun 70inci yılını aylarca hazırlıkları yapılan görkemli askeri geçit töreniyle kutladı.
Kuzey Kore, kuruluşunun 70inci yılı dolayısıyla birçok etkinlik düzenliyor. Büyük bir disiplin altında aylarca süren zorlu hazırlıkların ardından bugün devasa bir askeri geçit töreni düzenlendi. Törende küçük bir tank geçidinin ardından tüm ordu birliklerinden katılan binlerce asker, senkronize adımlarla yürüdü. Geçit törenine katılan öğrenciler, hemşireler, işçiler ve farklı birçok sivil grup giydikleri farklı yöresel kıyafetlerle gösteri düzenledi.
ABD ile müzakerelerine devam eden Kuzey Korenin gerçekleştirdiği ihtişamlı geçit töreninde en güçlü silahlarını sergilemekten kaçınması ise dikkat çekti.
Töreni izleyen Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, uluslararası ajansların verdiği bilgiye göre 50 bin kişilik kalabalığa hitap etmedi. Törende bulunan Kuzey Kore Yüksek Halk Meclisi Başkanı Kim Yong-namın ise ekonomi odaklı bir konuşma yaptığı belirtildi.
Geçit törenini Çin Ulusal Halk Meclisi Daimi Komitesi Başkanı Li Zhanshu ile izleyen Kuzey Kore lideri Kim, törenin sorunda Kore halkını Çinli diplomat ile el ele selamladı. Törene Rusya Federasyonu Konseyi Başkanı Valentina Matviyenkonun da katıldığı öğrenildi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık