Kütahyaya 675 Kamu Yatırımı Projesi

Kütahya İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında gerçekleştirildi.

Kütahyaya 675 Kamu Yatırımı Projesi
  • 06 Ekim 2018, Cumartesi 11:47
Kütahya İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında gerçekleştirildi.
Toplantıya, 2018 yılında yürütülen yatırımlar ve sosyo-ekonomik gelişmelerin izlenmesi, koordinasyonu, yerel ve bölgesel kalkınma bakımından değerlendirmesinin yapıldığın belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, uygulanmakta olan projelere 9 aylık dönemde 808 milyon TL harcama yapıldığını kaydetti.
Nayir, 2018 yılı yatırım programında ilimiz genelinde 675 kamu yatırım projesi yer almıştır. 2018 yılında uygulanmakta olan projeler için toplam 1 milyar 440 milyon TLlik yatırım öngörülmüş ve toplamda 808 milyon TL harcama yapılmıştır. Nakdi gerçekleşme oranı yüzde 56ya tekabül etmektedir. 2018 yatırım programında ödenek tahsisi açısından ilimizde en büyük payı yüzde 35 ile diğer kamu hizmetleri sektörü almıştır. Bu sektörü sırasıyla yüzde 14,72 ile ulaştırma, yüzde 13,9 ile madencilik, yüzde 9,5 ile eğitim, yüzde 8,5 ile tarım sektörü izlemektedir.2018 Yılı Yatırım programında ilimizde yürütülen projelerden 148 adedi tamamlanmış, 12 adedi sözleşme aşamasında, 29 adedi proje aşamasında, 54 adedi ihale aşamasında, 15 adedi etüt aşamasında, 351 adedi devam etmekte, 66 adedine başlanmamıştır. Devam eden projelerden 193 adedi fiziki yüzde 50nin üzerinde, 156 adedi fiziki yüzde 50nin altında çalışmalar sürmektedir” diye konuştu.
Bölge ve il müdürlerinin 2018 yılı yatırımları hakkında bilgiler vermesiyle devam eden toplantı soru ve görüşlerin alınmasının ardından sona erdi.
Toplantıya, Vali Ahmet Hamdi Nayirin yanı sıra Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Ertaş, Vali Yardımcıları Halil İbrahim Ertekin, Mustafa Güney, Kenan Eskin, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Seyfettin Uysal, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, bölge ve il müdürleri katıldı.(EFE)

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık