Kurucu Rektör Akpınardan ‘Gazeteciler Ve Basın Bayramı Mesajı

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle, Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü Serhat Akpınar yazılı bir mesaj yayımladı.

Kurucu Rektör Akpınardan ‘Gazeteciler Ve Basın Bayramı Mesajı
  • 24 Temmuz 2018, Salı 11:55
24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle, Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü Serhat Akpınar yazılı bir mesaj yayımladı.
Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk, Yöneticiler Kurulu Başkan Vekili Cemile Esenyel, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramınu kutladı.

“Sansürün kaldırılması basın çalışanlarına ilham verdi”
Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü Serhat Akpınar günün anlam ve önemine ilişkin mesajında şunları kaydetti:
Büyük medeniyetlere ev sahipliği yapmış coğrafyamızın bugünkü çağında; farklı dil ve inanışlara mensup insanlığın ifade özgürlüğü; özellikle, basın ve yayın çalışanlarının zihinlerinin ‘apaçık olabilmesi ile orantılıdır. Bu coğrafyada, büyük medeniyet geleneğinin devam şartının ise; bu şuur açıklığının, ‘berraklık oranı ile ilgili olduğunu hissediyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürkün, Basın, milletin müşterek sesidir özdeyişi; ‘basındaki berraklık oranının nasıl olması gerektiği konusundaki tüm şüpheleri ortadan kaldıracak kadar güçlü ve ölümsüz bir sözdür. II. Meşrutiyet ilanı vesilesiyle, 24 Temmuz 1908 tarihinde Sansürün Kaldırılması gibi evrensel bir tutku, basın tarihimiz için gerçek olmuştur. Bu gerçekliğin, günümüz basın yayın çalışanlarına da gerekli tüm ilhamı vereceği yönündeki inancımızı koruyoruz. Bu düşünce ve duygular eşliğinde, özverileri ile görevlerinin başında olan basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramını kutluyor, Gazeteci olarak bu yaşamdan ayrılmış mümtaz kişilikleri de sonsuz saygılarımla anıyorum.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık