Kurt Üzümü Elazığda İlk Meyvesini Verdi

Halk arasında Kurt Üzümü olarak bilinen GojiBeryy Elazığda ilk defa ekilmesinin ardından meyve verdi.

Kurt Üzümü Elazığda İlk Meyvesini Verdi
  • 24 Eylül 2018, Pazartesi 17:46
Halk arasında Kurt Üzümü olarak bilinen GojiBeryy Elazığda ilk defa ekilmesinin ardından meyve verdi.
Anavatanı Tibet olan, halk arasında “kurt üzümü” veya“mutluluk meyvesi” olarak yer alan GojiBerry bitkisi merkeze bağlı Günbağı köyünde deneme amaçlı olarak ekildi. Rahmi Durmuş tarafından İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün desteğiyle ekilen GojiBerry ilk meyvesini de verdi.
Günbağı köyünde Rahmi Durmuşa ait bahçede 7 dekar kırmızı 2,5 dekar siyah GojiBeryy ürettiklerini aktaran İl Tarım ve Orman Müdürü Turan Karahan,Bölgenin bitki florası içinde yer almayan, katma değeri oldukça yüksek olan GojiBeryy bitkisi dünyada mutluluk ve sağlık, Uzakdoğu ülkelerinde ölümsüzlük, ülkemizde ise Kurt Üzümü olarak biliniyor. Çalı formunda olan, soğuğa ve sıcağa karşı dayanıklılık gösteren bu bitki ülkemizin hemen her bölgesinde rahatlıkla yetişiyordedi.
GojiBeryynin yüksek besin değerine sahip olduğuna dikkat çeken Karahan;Kuvvetli antioksidan içermesinden dolayı sağlık açısından oldukça önemli. Bitkinin meyvesi taze veya kuru tüketildiği gibi gölgede kurutulan yeşil yaprakları da çay olarak tüketilmektedir.İnsan sağlığı açısından oldukça önemli, katma değeri yüksek olan bu bitkinin üretimini yapacağımız çalışmalar ile il genelinde arttırmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık