Küçükbaş Hayvancılığa Destek Talebi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Malatya İl Koordinatörü Murat Tunç, Malatyayı tarım ve hayvancılık noktasında ilk sıralara taşımak istediklerini söyleyerek, 2023 hedefleri doğrultusunda Malatyanın hayvancılıkta bölge birincisi olması gerektiğini ifade etti.

Küçükbaş Hayvancılığa Destek Talebi
  • 16 Temmuz 2018, Pazartesi 14:55
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Malatya İl Koordinatörü Murat Tunç, Malatyayı tarım ve hayvancılık noktasında ilk sıralara taşımak istediklerini söyleyerek, 2023 hedefleri doğrultusunda Malatyanın hayvancılıkta bölge birincisi olması gerektiğini ifade etti.
TKDK Malatya İl Koordinatörü Murat Tunç, Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akını ziyaret ederek sektör üzerine istişarelerde bulundu. Ziyarette ilk olarak söz alan Birlik Başkanı İhsan Akın, TKDKnın Malatyada örnek bir çalışma ile yüzlerce projeye imza attığını dile getirerek, “Birbirini tamamlayan kurumların kesinlikle kurumsal çalışması lazım, birbirlerine destek olması gerekiyor” ifadelerine yer verdi.
TKDKnın Malatyada özellikle küçükbaş hayvancılığına daha fazla destek vermesi gerektiğini dile getiren Akın, “Küçükbaş hayvancılık bizler için vazgeçilmezdir. Bu noktada destekler ve hibelerin arttırılması noktasında da projelerin geliştirilmesi gerekiyor. Hayata geçirilerek projelerde, biraz daha bürokrasinin azaltılması gerekiyor. Çünkü hükümetimiz, Cumhurbaşkanlığımız yeni sisteme geçmiştir. Bundan sonra daha da hızlı işleyecektir. Bu anlamda herkesin kendisini yenilemesi gerekiyor. Bu yeni sisteme adapte etmesi lazım. Bizde bu sisteme adapte olarak müdürlüğümüzden beklentimiz, proje anlamında desteklerini bizlere sunmasıdır” şeklinde konuştu.
TKDK İl Koordinatörü Murat Tunç ise üreticilerin tarımın temel taşı olduğunu belirterek, Türkiyenin tarım ve hayvancılık ülkesi olduğunu söyledi. Üreticilerin gelişmesi adına kurum olarak bu noktadaki sivil toplum kuruluşları ve birliklerin görüşlerini önemsediklerini ifade eden Tunç, “Malatya tarım ve hayvancılıkta önemli bir il. Hiçbir mazeret olmadan hayvancılığı Malatyada geliştirmemiz gerekiyor. Küçükbaş hayvancılığı daha da öne çekmemiz gerek. Bu anlamda hayvancılıkta bölgede birinci sırada olmamız gerekiyor” ifadelerine yer verdi.
Günümüzde nasıl susuz tarım yapılabiliyorsa merasız hayvancılığında yapılması gerektiğini ifade eden Tunç, “Ülkemizin gelişmesindeki temel taş, Türkiyede tarım ve hayvancılıktan geçer. Nasıl Türkiyenin 2023 hedefi varsa, Malatyanın ‘da 2023 hedefinin bölgesinde hayvancılık alanında birinci olmaktır. Malatya tarım ve hayvancılık anlamında ilk sıraya oturtmamız gerekiyor” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık