Koreli Liderler Üçüncü Kez Bir Arada

Pyongyanga gelen Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, Kuzey Kore lideri Kim Jong-unla üçüncü kez bir araya geldi.

Koreli Liderler Üçüncü Kez Bir Arada
  • 18 Eylül 2018, Salı 13:22
Pyongyanga gelen Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, Kuzey Kore lideri Kim Jong-unla üçüncü kez bir araya geldi.
Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-ini Pyongyang Uluslararası Havalimanında karşıladı. Resmi törenle karşılanan Moonun eşi Kim Jong-sooku Kimin eşi Ri Sol-ju ve kız kardeşi Kim Yo-jong karşıladı. Kimin son 11 yılda Kuzeye giden ilk Güney Kore Başkanı Moon Jae-ini sıcak karşılaması dikkat çekti. Karşılamada yüzlerce kişi ellerinde Kuzey Kore ve Birleşik Kore bayrakları ve çiçekler taşıdı.
2018 yılı içerisinde üçüncü kez bir araya gelen liderler tarihi görüşmede nükleer silahlardan arınma ve kalıcı barış için atılacak adımları ele alacak. ABD ile Kuzey Kore arasında askıya alınan görüşmelerin yeniden canlandırması amaçlanıyor. Zirvede Punmunjom Deklarasyonunun yürütülmesi ve uygulanması, Kore Yarımadasının nükleerden arındırılması, Güney ve Kuzey Kore arasında kalıcı barışın sağlanması ve refahın paylaşımının gerçekleştirilmesinin yollarının ele alınacağını da belirtildi. Dev şirketlerin üst düzey temsilcilerini ile birlikte Pyongyanga gelen Moon Jae-in, temaslarını 20 Eylüle kadar sürdürecek.
Moon ve Kim ilk görüşmelerini ülke sınırındaki Panmunjom köyünde gerçekleştirmiş, ortak açıklamada Kore Yarımadasının nükleer silahlardan tamamen arındırılması sözü verilmişti. İki tarafın liderleri, 26 Mayısta sınırda ikinci kez bir araya gelerek Korelerarası Zirve gerçekleştirmiş iki ülke arasındaki barış süreci ele alınmıştı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık