Konya Gezisi Engellileri Çok Mutlu Etti

Keçiören Belediyesi vatandaşlara Anadoluyu gezdirip kültür dünyalarını zenginleştirmeye devam etmesinin yanı sıra engellilere yönelik yaptığı geziyle de büyük beğeni topladı.

Konya Gezisi Engellileri Çok Mutlu Etti
  • 16 Ekim 2018, Salı 10:41
Keçiören Belediyesi vatandaşlara Anadoluyu gezdirip kültür dünyalarını zenginleştirmeye devam etmesinin yanı sıra engellilere yönelik yaptığı geziyle de büyük beğeni topladı.
Fiziksel ve zihinsel engelli ve aileleri dahil toplam 43 kişinin katıldığı Konya gezisi unutulmaz bir anıya dönüştü. İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi, Mevlana Müzesi, 5000 yıllık tarihi Sille Köyünü gezen ve çok mutlu olan engelliler ve aileleri bu gezilerin devam etmesi temennisinde bulunurken, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Aka teşekkürlerini ilettiler. Görme engelli Kezban Yılmaz (54) engellilere çok değer veren bir Başkana sahip oldukları için mutlu olduğunu ifade ederek, “Bizlere verilen değerin farkındayız. Konyanın manevi atmosferi ve tarihi bizi çok etkiledi, inşallah bu geziler devam eder. 3 çocuk annesiyim maddi durumumdan ötürü bu tarz gezilere gidemiyorum, bizlere bu imkanın sunulması büyük bir ayrıcalık” sözleriyle duygularını dile getirdi. Down sendromlu Nida Biçerin (18) annesi Maide Biçer ile MR hastası Mehmet Can Altınok (24) Şaziment Altınok da çocuklarının çok mutlu olduğunu, bol bol fotoğraf çektirip dua ettiklerini dile getirdi.
Hayatlarına dokunuluyor
İşitme engelli Selim Aytekinin (36) annesi Sultan Aytekin de “Önceden Konyaya gitmişti ama tekrar gitmeyi çok istiyordu, maneviyatı çok gelişmiş biri Selim O mutlu olunca biz de çok mutlu olduk, hayatlarına dokunulması ve sosyalleşmeleri açısından bu programlar çok önemli, Başkanımızdan Allah razı olsun.” diye konuştu.
Yıl boyunca Çanakkaleye düzenlenecek 50 sefere 2.250 kişi, Konyaya düzenlenen 106 sefere de 4.770 kişi katılacak. Her yıl düzenlenen gezilerde ziyaretçiler rehber eşliğinde Çanakkale Şehitliğini, Truva Atını, Tarihe Saygı Anıtını, Seddülbahiri, müzeleri, Kilitbahiri gezme imkanı yakalıyorlar. Günü birlik olan gezilerde ziyaretçiler, Konyanın da tarihi yerlerini ziyaret ederek Hz. Mevlananın yaşadığı topraklarda manevi dünyalarını zenginleştiriyorlar.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık