Kocaoğlu: Formül Atatürk İlkelerinde Yatıyor. İlaç Ve Merhem Budur

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Atatürkün bize emanet ettiği ilkelerden sapmadan ilerlemeli ve yarın çok geç olmadan kendimize gelmeliyiz. İlaç ve merhem budur. Bu karanlığa gidişi birlikte durduracağız dedi.

Kocaoğlu: Formül Atatürk İlkelerinde Yatıyor. İlaç Ve Merhem Budur
  • 05 Eylül 2018, Çarşamba 11:30
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Atatürkün bize emanet ettiği ilkelerden sapmadan ilerlemeli ve yarın çok geç olmadan kendimize gelmeliyiz. İlaç ve merhem budur. Bu karanlığa gidişi birlikte durduracağız dedi.
1937 yılından bu yana tam 82 yıldır kesintisiz devam eden ve Türkiyenin ilk yerel festivali olan tarihi Uluslararası Bergama Kermesi kortejle başladı. Bergama Cumhuriyet Meydanına kadar süren yürüyüşün ardından sahne alan yerli ve yabancı halk oyunları ekiplerinin gösterileri büyük beğeni topladı. Kermesi yaklaşık 5 bin kişi izledi. 82. Uluslararası Bergama Kermesinin açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiyenin son dönemde yaşadığı ekonomik problemlerle alakalı mesajlar verdi. Bu durumda toplumun tüm kesimlerinin ciddi anlamda etkilendiğini öne süren Başkan Kocaoğlu, Çıkış yolumuz ve umudumuz var mı? Elbette var. İnsanımız var. Bugünden tezi yok, Ulu Önderimiz Atatürkün bize emanet ettiği ilkelerden sapmadan ilerlemeli ve yarın çok geç olmadan kendimize gelmeliyiz. Mutlaka üretmeli ve tasarruf etmeliyiz. Yerli malına sahip çıkmalıyız. Çıkış formülü Atatürk ilkelerinde yatıyor. İlaç ve merhem budur diye konuştu.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Bir bilge kişi diyor ki; ‘Çoğu politikacı kendini tanıtmak için, gerekli olup olmadığına bakmadan çeşitli popülist harcamalar yapar. Bu masraflar yıkmaz; ama zarar verir. Anadolu insanı, bu topraklarda 33 ana medeniyeti yaşamış. 13 bin yıldır sürdürdüğü yaşamın bu toprakların insanlarına verdiği değerin iki özelliği var. Bunlardan bir tanesi sabır, diğeri ise dayanışma ve yardımlaşmadır. Biz sabır küpüyüz. Zaman zaman bu sabrımız bize fazla zarar vermeye başladı; ama yine de umudumuz var. Geleceğimiz var; çünkü Türkiyede ülkesini seven insanlar var. Bir sıkıntılı dönemden geçiyoruz. Bu inişi, karanlığa gidişi birlikte durduracağız. Benim çocukluğumda ilkokulda en önemli etkinlik ‘Yerli Malı Haftasıydı. Tutumlu olmak, tasarruf etmek öğretilirdi. Ne zaman ki, tüketim toplumu olduk, tükettiğimiz kadar üretmedik ve zenginliğimizden daha fazlasını harcadık; işte bu hale geldik. Birlik beraberlik içerisinde bütün zorlukları aşarız, aşmak zorundayız; ama zamanla yarıştığımızı da unutmayalım. En çok da birlik beraberliğe, birbirimizi kollamaya-korumaya ihtiyacımız var.
9 Eylülde 96. kurtuluş yıl dönümünü kutlamaya hazırlanan İzmirin, Türkiyede hem kurtuluş hem de kuruluşunun kenti olduğunu da hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, 15 Mayısta İzmir işgal edildiğinde, hemen 4 gün sonra 19 Mayısta Samsunda kurtuluşun ateşi yakıldı. 9 Eylülde hem İzmir hem de ülke kurtuldu. İzmir İktisat Kongresiyle,daha Cumhuriyet ilan edilmeden Türkiyenin ekonomik kurtuluş rotası belirlendi dedi.
7 Eylül Cuma günü İzmir Enternasyonal Fuarını 87. kez açacaklarını duyuran Büyükşehir Belediye Başkanı, 9 Eylülü ise coşkulu bir biçimde, Ulu Önderimize, şehitlerimize, gazilerimize, bize bu ülkeyi emanet edenlere layık olacak şekilde, saygı ve sevgiyle, gururla kutlayacağız diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık