Kocaeline Yerleşen Rus Gelinin, Belediye Başkanından İsteği

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ABDden 3 yıl önce gelerek Kocaeline yerleşen Rus gelinin ricası üzerine 7 aylık bebeğinin kulağına ezan okuyarak Volkan adını verdi.

Kocaeline Yerleşen Rus Gelinin, Belediye Başkanından İsteği
  • 04 Temmuz 2018, Çarşamba 14:29
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ABDden 3 yıl önce gelerek Kocaeline yerleşen Rus gelinin ricası üzerine 7 aylık bebeğinin kulağına ezan okuyarak Volkan adını verdi.
Eşi Elçin Babaeva ile birlikte 3 yıl önce Kocaeline gelen Rusya vatandaşı Natalia Babaeva, Körfez İlimtepe Mahallesine yerleşti. Burada hayatına devam eden Natalia Babaeva, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi meslek edindirme kursları olan KO-MEKe giderek Türkçeyi öğrenerek birçok branşta da eğitim aldı. 7 ay önce ikinci çocuğunu dünyaya getiren Natalia Babaeva, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğluna teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette Rus gelin Babaevanın isteğini kırmayan Başkan Karaosmanoğlu, 7 aylık bebeğin kulağına ezan okuyarak “Senin adın Volkan” dedi.
Bebeğinin kulağına ezan okunduğu sırada oldukça duygulanan Rus gelin Natalia, gözyaşlarına hâkim olamadı. İsmini kulağına fısıldadığı bebekle yakından ilgilenen Karaosmanoğlu, “Allah bu güzel evladımızın dinine, vatanına, milletine hayırlı bir insan olmasını nasip etsin, salih kullarından eylesin inşallah. Son derece mutlu oldum. Umarım bundan sonra da kurslarımıza devam edersiniz” dedi.
Bu isteğin Başkan tarafından memnuniyetle kabul edildiğini aktaran Natalia Babaeva, “Bugün buraya bebeğimin kulağına ezan okunması maksadıyla geldik. Buraya geldiğimde dil bilmiyordum, kimseyi de tanımıyordum. Adeta yapayalnızdım. KO-MEKi tanımamla hayatım değişti. Yalnızken, birden kocaman bir ailem oldu. Bana burada çok sahip çıktılar. Her sorumunda yanımda oldular. İkinci oğlum dünyaya gelince ona mevlit yaptılar, mevlit şekerlerini kursiyer arkadaşlarım yaptı. Bana ve oğluma mevlit elbiseleri diktiler. Orada herkes gelip beni tebrik etti, oğluma hediyeler getirdiler. Bu benim geldiğim yerlerde rastlanan bir durum değil. Böyle bir sevgi belki de dünyanın hiçbir yerinde yok” diye konuştu.
Dinledikleri karşısında oldukça mutlu olan Başkan Karaosmanoğlu ise KO-MEKin bir eğitim kurumunun yanı sıra büyük bir aile olduğuna dikkat çekti. Kimsenin bu kentte yalnız olmadığını, Büyükşehir Belediyesinin kurumlarıyla her zaman hizmet başında olduğunu söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “KO-MEKte yaşadıklarınız beni çok sevindirdi. Kurs yöneticilerimize bu anlamlı davranışları için teşekkür ederim. Size de ailenizle birlikte bu güzel kentte mutluluk ve huzur içinde yaşamanızı temenni ederim” şeklinde konuştu.
Ziyaretin sonunda Başkan Karaosmanoğlu konuklarıyla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık