Kızıltepede 10 Yıl Aradan Sonra İlk Sınav

Toplu kopya çekildiği iddiasıyla sınav merkezleri arasından çıkarılan Mardinin Kızıltepe ilçesinde 10 yıl aradan sonra ilk sınav heyecanı yaşandı.

Kızıltepede 10 Yıl Aradan Sonra İlk Sınav
  • 30 Haziran 2018, Cumartesi 13:14
Toplu kopya çekildiği iddiasıyla sınav merkezleri arasından çıkarılan Mardinin Kızıltepe ilçesinde 10 yıl aradan sonra ilk sınav heyecanı yaşandı.
2008 yılında ÖSYM Başkanlığı tarafından üniversitelere giriş sınavlarında toplu kopya çekildiği iddiasıyla sınav merkezleri arasından çıkarılan Kızıltepede 10 yıl aradan sonra yasağın kalkmasıyla öğrenciler, sınav heyecanı yaşadı. Bu yıl ilki gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) saat 10.15te başladı. Sabahın erken saatlerinde sınava girecek olmanın getirdiği telaş ile aileleriyle birlikte ilçedeki sınav merkezlerinin yolunu tutan Kızıltepeli öğrencilerin, kendi ilçelerinde sınava girecek olmanın sevinci yüzlerinden okundu.
Sınava girecek olan çocuklarına eşlik eden ailelerin heyecanı da dikkat çekti. En az çocukları kadar heyecanlı olan aileler, Kızıltepenin yeniden sınav merkezi statüsüne kavuşmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, yasağın kalkmasında emeği geçen bütün yetkililere teşekkür etti.
Türkiyenin 44 ilinden daha büyük nüfus yoğunluğuna sahip olan, ticari potansiyeliyle de bölgenin öncü ilçeleri arasında bulunan Kızıltepede sınav yapılması ve yasağın kalkması için çeşitli sivil toplum örgütleri açıklamalar yapmış, Kızıltepeden şehir dışındaki seçim merkezlerine yönlendirilen öğrenciler ise, törenlerle toplu taşıma araçlarıyla sınav merkezlerine uğurlanmıştı. Kızıltepeli öğrenciler, ÖSYM tarafından sınava girmeleri için Doğu Karedeniz ve Akdeniz bölgelerindeki şehirlere başta olmak üzere birçok Anadolu şehrine yönlendiriliyorlardı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık