Kırıkkalede Ümmül Kurâ Camiinin Temeli Atıldı

Kırıkkalede ismini vermek istemeyen hayırsever bir vatandaş tarafından yapımı üstlenilen Ümmül Kurâ Camiinin temeli törenle atıldı.

Kırıkkalede Ümmül Kurâ Camiinin Temeli Atıldı
  • 03 Temmuz 2018, Salı 21:22
Kırıkkalede ismini vermek istemeyen hayırsever bir vatandaş tarafından yapımı üstlenilen Ümmül Kurâ Camiinin temeli törenle atıldı.
Kırıkkale Tepebaşı Mahallesinde düzenlenen temel atma töreni Kuranı Kerim tilavetiyle başladı. Törende konuşan Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, camilerin sadece ibadet yapılıp daha sonra kapısının kilitlendiği bir yer olmadığına dikkat çekerek, camilerin yaşayan bir mekân, hayırlı işlerin görüşüldüğü ve değerlendirildiği bir yer olduğunu söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığının özellikle son dönemdeki çalışmalarla camilerin bu unutulmaya yüz tutmuş hüviyetini ortaya çıkarmak için çok yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu dile getiren Vali Haktankaçmaz, “Bütün camilerimiz adeta bir yaşam merkezi. Bir tarafında eğitim alan çocuklarımız, kadınlarımız, diğer tarafında da çeşitli etkinliklerin yapıldığı bir mekân. Burada yeniden yapılacak camimiz de hem bu misyonu yerine getirecek, hem de mimarisi itibariyle, fiziki yapısı itibariyle mahallemizin cazibe merkezi olacak” dedi.
Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ise, caminin mahalleye çok şey katacağına inandığını ifade etti. Caminin yapımını üstlenen hayırsever vatandaşa teşekkür eden başkan Saygılı, camilerin vatandaşların hayatında önemli bir yer tuttuğunu belirterek, “İyi niyetle, samimiyetle, gayretle yola çıkılan her iş sonuca mutlaka varacaktır. İnşaat en kısa sürede bitirilecektir. Bizde Kırıkkale Belediyesi olarak gereken bütün desteği vereceğiz. Camiler sadece namaz kılınıp dua edildiği bir yer değildir. Ayrıca toplumsal birlik ve bütünlüğün sağlandığı yerlerdir” dedi.
İl Müftüsü Şahin Yıldırımın okuduğu dualar eşliğinde Vali Haktankaçmaz, Başkan Saygılı ve protokol üyeleri temele ilk harcı attı. Caminin yapımını üstlenen ve isminin açıklanmasını istemeyen bir hayırsever tarafından yaptırılacak Ümmül Kurâ Camiinin Kadir Gecesine denk gelen 31 Mayıs 2019 tarihinde ibadete açılması hedefleniyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık