Kırgızistan, Bağımsızlığının 27Nci Yıldönümünü Kutluyor

Sovyetlerden ayrılıp 31 Ağustos 1991de bağımsızlığını elde eden Kırgızistan, bugün bağımsızlığının 27. yıldönümünü kutluyor.

Kırgızistan, Bağımsızlığının 27Nci Yıldönümünü Kutluyor
  • 31 Ağustos 2018, Cuma 12:42
Sovyetlerden ayrılıp 31 Ağustos 1991de bağımsızlığını elde eden Kırgızistan, bugün bağımsızlığının 27. yıldönümünü kutluyor.
Kırgızistanın başkenti Bişkekteki Ala-Too Meydanında düzenlenen etkinlikte Kırgız halkına sağlık, mutluluk ve başarılar dileyen Bişkek Belediye Başkanı Aziz Surakmatov, başkentteki etkinlikleri başlattı.
Kırgızistanın milli marşıyla başlayan etkinlikte başta Kırgızistan Devlet Başkanı Sooronbay Ceenbekov olmak üzere ülke yetkilileri, 2. Dünya Savaşının gazileri, Kırgızistandaki Nisan Devriminin kahramanları ve 2018 Asya Oyunlarının sporcuları hazır bulundu.

Özgürlük kolay elde edilmedi
Tebrik konuşması yapan Kırgızistan Devlet Başkanı Sooronbay Ceenbekov, Kırgızistan halkının Bağımsızlık Gününü kutladı. Konuşması sırasında, Kırgız halkının bağımsızlık yolunda hedefe ulaşmak için asırlar sürdüğünü sözlerine ekleyen Ceenbekov, özgürlüğün kolayca elde edilmediğine vurgu yaptı. Ceenbekov, Halkımızın birçok oğlanı ile kızı bağımsızlığa ulaşabilmek için hayatlarını feda etti. Özgürlük, nesilden nesile aktarılan paha biçilemez bir mülk haline geldi ifadelerini kullandı.
Kırgız ve Rus dilinde konuşma gerçekleştiren Kırgızistan lideri Ceenbekov, Kırgız halkına mutluluk ve refah diledi.
Kırgızistanda 2018in Bölgesel Kalkınma Yılı ilan edilmesiyle başkentte gerçekleştirilen etkinliğe ülkedeki Çüy, Talas, Isık-Göl, Oş, Narın, Celal-Abad ve Narına adanan konser eşlik etti.
Etkinlik çerçevesinde başkent Bişkekte spor yarışmalarının yapılması ve Bişkek saatiyle 19.00da Kırgız pop şarkıcılarının katılımıyla konser düzenlenmesi bekleniyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık