Kiliste Muhtarlara Mülteciler Anlatıldı

Kiliste, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNCHR) tarafından muhtarlara yönelik olarak mülteci hakları konulu çalıştay düzenlendi.

Kiliste Muhtarlara Mülteciler Anlatıldı
  • 04 Ekim 2018, Perşembe 11:08
Kiliste, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNCHR) tarafından muhtarlara yönelik olarak mülteci hakları konulu çalıştay düzenlendi.
Ali Duyar Gençlik Merkezinde UNCHR ile Kilis Belediyesi tarafından Kilisteki muhtarlara yönelik olarak mülteci hakları konulu çalıştay düzenlendi.
UNCHR yöneticilerinden Akif Atlı çalıştayda yaptığı konuşmada, amaçlarının mültecilerin haklarıyla ilgili bilgilendirme yapmak olduğunu ifade ederek, “Muhtarlarımızın mülteciler konusunda sorunlarını dinlemek, bunları not etmek, muhtarlarımızın önerilerini dinmek, bunları belediyemiz ile valiliğimizle paylaşmak, Birleşmiş Milletlerin katkılarını da buna katarak, çözüme küçük bir katkıda bulunmak istiyoruz. UNCHR olarak Türkiyede yaklaşık 450 personel ile çalışıyoruz. Türkiyede çeşitli ofislerimiz var. Her bir muhtar bizim organizasyonumuz kadar mültecilere yardım ediyor. İmamlar, öğretmenler sağlık çalışanlarının yardımları da bulunuyor” dedi.

Türkiyedeki mülteci sayısı 80 ülkenin nüfusundan fazla
Atlı, Türkiyedeki Suriyeli mültecilerin yüzde 10unun kamplarda yaşadığını ifade ederek, “Bu kampların kapatılmasıyla topluma entegrasyonu düşünülüyor. Bu şartlar insanı şartlardır. Uluslararası şartlara çok uygundur. Yaklaşık 4 milyon insan 79 ülkeden geldi. 79 ülke Afrikadaki ülke sayısından fazladır. Avrupadaki ülke sayısından fazladır. Neredeyse bir kıta dolusu ülkeden insanlar, Türkiyede iltica talep etmişlerdir. Dünyada 80 ülkenin nüfusu 4 milyondan azdır. Türkiye nerede ise tam bir ülke nüfusu kadar mülteciyi kabul etmektedir” diye konuştu.
Daha sonra Göç İdaresi tarafından muhtarlara Kilis ve Türkiyedeki mülteciler konusunda bir sunum yapıldı.
Toplantıya Göç İdaresi Müdürü Hasan Kahraman, muhtarlar ile kurumların temsilcileri katıldı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık