Kıbrısın Tarihi Şehirleri Korede Masaya Yatırıldı

Korede gerçekleştirilen “2018 Gelecek Şehir Forumu Sempozyumu”na KKTCyi temsilen konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Cavit Atalar, Kıbrısın tarihi şehirlerini ele aldı.

Kıbrısın Tarihi Şehirleri Korede Masaya Yatırıldı
  • 28 Eylül 2018, Cuma 17:01
Korede gerçekleştirilen “2018 Gelecek Şehir Forumu Sempozyumu”na KKTCyi temsilen konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Cavit Atalar, Kıbrısın tarihi şehirlerini ele aldı.
Korede “2018 Gelecek Şehir Forumu Sempozyumu” gerçekleştirildi. KKTCyi temsilen davetli konuşmacı olarak sempozyuma katılan Yakın Doğu Üniversitesi Deprem ve Zemin Araştırma ve Değerlendirme Merkezi Müdürü ve Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cavit Atalar, sempozyumda Tarihi ve Şimdiki Kıbrıs isimli bir bildiri sundu. Prof. Dr. Atalar, bildirisinde tarihi Kıbrıs şehirlerinin doğal felaketler sonucu geçirdiği değişim ve dönüşümleri aktardı.
Tarihi ve Şimdiki Kıbrıs Korede masaya yatırıldı
10 ülkeden 12 davetli konuşmacının yer aldığı sempozyumda “Tarihi ve Şimdiki Kıbrıs Şehirleri” isimli bildirisini sunan Prof. Dr. Cavit Atalar, bildirisinde tarihi Kıbrıs şehirlerinin hemen hemen hepsinin depremler neticesinde yıkıldığını, birkaçının yeniden inşa edildiğini, birkaçının terk edildiğini ve yakınlarında yeni şehirler kurulduğunu anlattı. Son 130 yıl içerisinde Kıbrısta meydan gelen en hasarlı depremin 1953 yılında çifte Baf depremi olduğunu, bu depremde 64e yakın insanın hayatını kaybettiğini dile getirdi. Prof. Dr. Atalar, bu dönem içerisinde en hasarlı depremlerin 1941, 1953 (çifte deprem) 1995, 1996 ve 1999 depremleri olduğunu aynı zamanda Kıbrısta son 30 yılda kaydedilen en büyük depremin 9 Ekim 1996 da 6,8-6,9 büyüklüğünde meydana geldiğini kaydetti.

Konferansın gala yemeğinde de bir konuşma yapan Prof. Dr. Cavit Atalar, konferansın başarılı geçmesini sağlayan herkese teşekkür etti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık