Kent Konseyi Üyelerinden Fetih Müzesi Ziyareti

Osmangazi Belediyesinin şehre kazandırdığı Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesini gezen Osmangazi, Yıldırım ve Bursa Kadın Kent Konseyi üyeleri, dünyanın en büyük tam panoramik müzesine hayran kaldı.

Kent Konseyi Üyelerinden Fetih Müzesi Ziyareti
  • 23 Ekim 2018, Salı 11:00
Osmangazi Belediyesinin şehre kazandırdığı Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesini gezen Osmangazi, Yıldırım ve Bursa Kadın Kent Konseyi üyeleri, dünyanın en büyük tam panoramik müzesine hayran kaldı.
Bursadaki çeşitli sivil toplum örgütü ile siyasi parti temsilcilerinin açılış öncesi ziyaret ettiği Fetih Müzesini Osmangazi, Yıldırım ve Bursa Kadın Kent Konseyi üyeleri de gezme fırsatı buldu. Ekolojik mimarlık anlayışı ve enerji verimliliği ile yeşil bina özelliğine sahip olan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesinde evvela Osmanlı Devletinin önemli olaylarının resmedildiği 16 büyük tabloyu inceleyen üyeler, daha sonra geleneksel çiniler, kütüphane ve konferans salonları hakkında bilgi aldı. Önümüzdeki günlerde açılışı gerçekleşecek olan dev yapıya hayran kalan Kent Konseyi Üyeleri, kubbeye çıktıklarında ise hayretler içinde kaldı. 6 Nisan 1326 gününün anlatıldığı resmi hayranlıkla inceleyen ziyaretçiler, Bursanın fethini adeta yeniden yaşamış gibi hissettiklerini belirtti.
Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Ömer Eşer, müzede tarihi ve kültürel yolculuğa çıktıklarını dile getirirken, “Şehrimize bu muhteşem eseri kazandıran Başkanımız Mustafa Dündar ve ekibine çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ömer Aykan da, “Müzenin Bursaya değer katacak bir kültür faaliyeti olduğunu düşünüyorum. Görsel fotoğrafların anlatımından sonra kubbeye çıkmamız bizleri adeta büyüledi. Tarihimize sahip çıkıp, bizlere böylesine güzel bir eser kazandırdığı için Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündara teşekkür ediyorum” dedi.
Fetih Müzesini gezerken farklı bir ruh haline büründüklerini vurgulayan Bursa Kadın Kent Konseyi Başkanı Mihrimah Kocabıyık ise, “İkinci defa gelmeme rağmen her defasında büyüleniyor ve ayrıntıları daha net biçimde görebiliyorum. Bursa için marka olacak bu projenin bol ziyaretçilerinin olmasını temenni ediyorum. İnşallah eski Bursanın doğal güzelliklerini kaybetmeden, gelişen ve büyüyen bir Bursa oluruz. Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar ve ekibine yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık