Kayserili Gurbetçi Motosiklet Üzerinde 10 Bin Kilometre Yol Yaptı

Kayserili gurbetçi Atila Öz, Türkiyedeki bir motosiklet festivaline katılmak için motosikleti ile 2 günde 6 ülke ve 30 kenti geçerek Kayseriye geldi. 10 bin kilometre yol yapan Öz, Belçikadan Manavgatta düzenlenen motosiklet festivalinde en uzaktan gelen katılımcı ödülünü aldı.

Kayserili Gurbetçi Motosiklet Üzerinde 10 Bin Kilometre Yol Yaptı
  • 30 Temmuz 2018, Pazartesi 13:01
Kayserili gurbetçi Atila Öz, Türkiyedeki bir motosiklet festivaline katılmak için motosikleti ile 2 günde 6 ülke ve 30 kenti geçerek Kayseriye geldi. 10 bin kilometre yol yapan Öz, Belçikadan Manavgatta düzenlenen motosiklet festivalinde en uzaktan gelen katılımcı ödülünü aldı.
Belçikada bir fabrikada işçi olarak çalışan 54 yaşındaki Kayserili gurbetçi Atila Öz, 18 yaşından beri kullandığı motosiklete olan tutkusunu yaptığı yolculuk ile gösterdi. Kayseride faaliyet gösteren motosiklet kulüpleri ile sosyal medya üzerinden irtibat kuran Atila Öz, geçmiş yıllarda bu kulüpler ile katıldığı bazı toplantılarda festivale katılmak için sözleşti. Bu yıl 8. Uluslararası Manavgat Motosiklet Festivalinin 11-14 Temmuz tarihleri arasında yapılacağını öğrenen gurbetçi, yıllık iznini bu tarihe göre ayarladı.
Ailesini uçak ile Kayseriye gönderen Öz, Belçikanın Antwerpen şehrinden yola çıkarak 3 Bin 500 kilometre motosiklet üzerinde yol aldı ve Kayseriye ulaştı. Burada kendisi gibi motosiklet tutkunları ile birlikte Manavgata giden Öz, yurt içinde ise yaklaşık 2 bin 500 kilometre yol yaptı. Manavgatta yapılan festivale Kayserili motosiklet tutkunları ile katılan ve burada En uzaktan gelen katılımcı ödülünü Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözenin elinden alan Atila Öz, ödülün yorucu yolculuğa değdiğini söyledi.
Dönüş yolculuğu ile birlikte toplamda 10 bin kilometreyi motosiklet üzerinde geçirdiğini dile getiren Kayserili Gurbetçi Öze, 18 Yaşında motosiklet kullanmaya başladım. 24 Yaşımdan itibaren ise büyük motosikletler kullanıyorum. Bu benim için bir tutku. Yıllık iznime geldiğimde Kayseride motosiklet grupları ile güzel dostluklar kurdum. Bu yıl Manavgat festivaline birlikte katılmak için sözleşmiştik. Bu sözüm üzerine Belçikadan yola çıktım. İki günlük bir yolculuk ile Antwerpenden Kayseriye ulaştım. Buradan yeniden Manavgat ve çeşitli şehirlere gittim ama yaptığım yolculuk ve kurduğum dostluklar buna değdi. Gelişte olduğu gibi ailemi uçak ile Belçikaya gönderdim ve bende aynı yolu izleyerek motosikletimle Belçikaya hareket ediyorum dedi.
Naked-Byke olarak sınıflandırılan 1200 cc ve 175 beygir gücündeki motosikleti ile Belçikadan yola çıkarak Almanya, Avusturya, İtalya ve Yunanistanı geçtikten sonra Türkiyeye ulaşan Atila Öz, bu ülkelerde 30un üzerinde büyük şehri geride bıraktığını kaydeden Öz, Motosiklet kültürü ülkemizde her geçen yıl gelişiyor. Dikkatli ve tedbirli olmak bu uzun yolculuğun en önemli noktası. Avrupada olduğu gibi ülkemizde motorsiklet tutkunlarının bu kültürü yerleştirmesinde önemli rol oynadığına inanıyorum şeklinde konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık