Kaymakam Dundar, ‘Sınır Güvenliği Toplantısına Katıldı

Vanın Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, İranlı yetkililerle ‘sınır güvenliği toplantısına katıldı.

Kaymakam Dundar, ‘Sınır Güvenliği Toplantısına Katıldı
  • 25 Temmuz 2018, Çarşamba 16:48
Vanın Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, İranlı yetkililerle ‘sınır güvenliği toplantısına katıldı.
Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, Gürbulak-Bezirgan Sınır Kapısında karşıladığı İranlı yetkililerle Ağrının Doğubayazıt Kaymakamlığında bir araya geldi. Askeri Müşavir Piyade Binbaşı Sezgin Tosun, Hudut Subayı Piyade Binbaşı Mahmut Yıldız, Çaldıran Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Lütfullah Yılmazın da katıldığı toplantıda, 1930 Tahran Antlaşması gereği iki ayda bir dönüşümlü yapılan ‘sınır güvenliği toplantısına geçildi. 120 ile 200 Nolu sınır taşları arasındaki sınır güvenliği, kaçakçılık ve terör konularının ele alındığı toplantının ardından bir açıklama yapan Kaymakam Dundar, “1930 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti ile İran İslam Cumhuriyeti arasında imzalanan Tahran Antlaşması gereği iki ayda bir dönüşümlü olarak mutat toplantı yapılmaktadır. Bir önceki toplantımızı İranda gerçekleştirmiştik. Bu dönem Türkiye Cumhuriyeti olarak mevkidaşlarımızla Doğubayazıt ilçesinde bir araya geldik. Toplantıda iki ülke arasında bulunan 120 ile 200 Nolu sınır taşları arasındaki sınır güvenliği konuları ele alındı. Burada kaçakçılık, terör, sınır güvenliği konularını ele alarak iki tarafta mutabakata vararak ayrıldık. Bir sonraki mutat toplantı ise İran İslam Cumhuriyetinde gerçekleştirilecektir” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık