Kayıp Suudi Gazeteci İçin Meslektaşlarından Konsolosluk Önünde Açıklama

Resmi işlemler için Suudi Arabistan Başkonsolosluğuna gitmesinin ardından bir daha kendisinden haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı için meslektaşları konsolosluk önünde eylem yaptı. Grup adına açıklama yapan Türk Arap Medya Derneği Başkanı Turan Kışlakçı, “Kaşıkçının akıbetinden endişe duyuyoruz” dedi.

Kayıp Suudi Gazeteci İçin Meslektaşlarından Konsolosluk Önünde Açıklama
  • 05 Ekim 2018, Cuma 12:53
Resmi işlemler için Suudi Arabistan Başkonsolosluğuna gitmesinin ardından bir daha kendisinden haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı için meslektaşları konsolosluk önünde eylem yaptı. Grup adına açıklama yapan Türk Arap Medya Derneği Başkanı Turan Kışlakçı, “Kaşıkçının akıbetinden endişe duyuyoruz” dedi.
Geçtiğimiz Salı günü resmi işlemleri için İstanbul Suudi Arabistan Başkonsolosluğuna giden ve bir daha kendisinden haber alınamayan Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı için Türk ve Arap medyası mensupları konsolosluk binası önünde eylem yaptı. Eylem sonunda basın açıklaması okunurken, grup üzerinde İngilizce yazılı “Kaşıkçıya Özgürlük” pankartları taşıdı. Eyleme Türk Arap Medya Derneği Başkanı Turan Kışlakçı, derneğe mensup Mısır, Yemen, Arabistan gibi Arap ülkelerinden gazeteciler ve Yemen asıllı Nobel Barış Ödülü sahibi gazeteci Tevekkül Karman katıldı. Konsolosluk önünde bir araya gelen grup, taşınan pankartların ardından basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Türk Arap Medya Derneği Başkanı Turan Kışlakçı okudu.
Meslektaşlarının akıbetinden endişe duyduklarını belirten Kışlakçı, “Derneğimizin kuruluş amacı ve faaliyetlerinden biri de Arap gazetecilerin Türkiyede rahatça çalışabilmesine yardımcı olabilmektir. Ancak Salı günü Suudi konsolosluk binasına giren ve o günden bu yana kendisi ile irtibat kuramadığımız Kaşıkçı şuan bu durumdan mahrumdur. Biz basın mensupları olarak ünlü yazar ve gazeteci Cemal Kaşıkçının akıbetinden endişe duyuyoruz. Kısacası Cemal Kaşıkçının en kısa zamanda ‘misafir edildiğini düşündüğümüz İstanbuldaki konsolosluk binasından serbest bırakılmasını veya bulunduğu mekanın derhal belirtilmesini talep ediyoruz. Başına bir şey gelmesi halinde bunun uluslararası hukuka aykırı olduğunu ve mutlaka takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz” diye konuştu.
Basında çıkan gizli geçitten kaçırıldı iddialarına ilişkin de Kışlakçı, “Zorla tutulduğunu düşünüyoruz. Veyahutta içeride ‘misafir ediyorlardır. Çünkü onlar misafirliği seven, misafirperver insanlardır, tabii buraya ünlem işareti koyuyorum. Eğer bırakmazlarsa burada duracağız. Haftalarca, aylarca burada olacağımızı ifade ediyoruz. Aynı dayanışma gösterilerini sadece burada değil, dünyanın her yerinde göstereceğimizi ifade ediyoruz. Gizli bir geçit yok, ancak ‘içeriye sokulan bir araba var, böyle bir ifade var. ‘Siyah bir arabanın içinde tekrar sokulan ve tekrar çıkarıldı gibi bir iddia var. Bu iddiayı henüz biz teyit etmedik. Biz kendisinin içeride olduğunu düşünüyoruz, bir odada tutulduğunu düşünüyoruz” dedi.
Resmi işlemleri için gelen Kaşıkçının alıkonulduğunu belirten Yemen asıllı Nobel Barış Ödülü sahibi gazeteci Tevekkül Karman, yapılan eylemin Türkiyeye ihanet olduğunu belirtti. Cemal Kaşıkçının Türkiyeye resmi bir şekilde girdiğini söyleyen Karman, yine konsolosluğa da resmi bir şekilde girdiğini, Türkiyenin bunun için gerekli mesuliyetleri yerine getirmesi gerektiğini savundu.
Gazetecilerin konsolosluk önünde bekleyişleri sürüyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık