Kayıp Japon Gazeteci Türkiyede

Hatay Valisi Erdal Ata, 2015 yılında Suriyede rehin alınan Japon gazetecinin Türkiyeye getirildiğini açıkladı.

Kayıp Japon Gazeteci Türkiyede
  • 24 Ekim 2018, Çarşamba 12:55
Hatay Valisi Erdal Ata, 2015 yılında Suriyede rehin alınan Japon gazetecinin Türkiyeye getirildiğini açıkladı.
Vali Erdal Ata yaptığı açıklamada, 23 Ekim Salı günü üzerinde tanıtım kartı bulunmayan ve Japon vatandaşı olduğu belirtilen bir kişinin güvenlik ve istihbarat birimlerince yapılan çalışma sonrasında Suriyeden Türkiyeye getirildiğini belirterek, Devletimizin ilgili birimleri tarafından Japon makamları ile yapılan istişareler neticesinde söz konusu şahsın 2015 yılında kaçak yollarla girdiği Suriyede kaçırılan kayıp Japon mensubu Yasuda/Jumpei Yamamato olduğu tespit edilmiştir. Şu anda Göç İdaresinde Geri Gönderme Merkezinde bulunan Japon gazeteci, Japon yetkilileriyle yapılan görüşmeler sonucunda işlemleri bittikten sonra teslim edilecek” dedi.
Vali Ata, ayrıca Japon gazetecinin Türkiyeye getirilmesi için herhangi bir askeri bir operasyon yapılmadığını ifade ederek emniyet ve istihbarat birimlerinin yaptığı çalışma sonrasında Türkiyeye getirildiğini belirtti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık