Kastamonu Havalimanının Açılışının 5İnci Yılı Pasta Kesilerek Kutlandı

5 Temmuz 2013 tarihinde ilk tarifeli uçağın iniş yaptığı Kastamonu Havalimanında açılışın 5. yıl dönümü pasta kesilerek kutlandı.

Kastamonu Havalimanının Açılışının 5İnci Yılı Pasta Kesilerek Kutlandı
  • 05 Temmuz 2018, Perşembe 17:33
5 Temmuz 2013 tarihinde ilk tarifeli uçağın iniş yaptığı Kastamonu Havalimanında açılışın 5. yıl dönümü pasta kesilerek kutlandı.
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Funda Ocak, açılışının 5nci yıl dönümünde Kastamonu Havalimanına ziyarette bulundu. Funda Ocak, ziyaretinde Kastamonu Havalimanı Çevre Drenajının ve Şevlerinin Rehabilitasyonu Projesindeki çalışmalar hakkında da bilgi aldı. Ardından Vali Yaşar Karadeniz, DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan, iş adamı Hüseyin Üsterin de katılımıyla Kastamonu Havalimanına ilk tarifeli seferin düzenlenmesinin 5inci yıl dönümü nedeniyle pasta kesildi.
Pasta kesimi öncesinde açıklamada bulunan DHMİ Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı Funda Ocak, “Kastamonu Havalimanının 5inci yılını kutluyoruz. Kastamonu Havalimanı bir hayaldi ama gerçek oldu Allaha şükürler olsun. Bugün 200 bin yolcuyu daha devirme hedefiyle inşallah ileriye yönelik canlı ve güzel ülkemize beklenen bir havalimanı olması umudundayız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum, nice inşallah 5 yıllar daha diliyorum” dedi.
Vali Yaşar Karadeniz ise, “Havalimanı yapılırken öncelikle İl Özel İdaremizin ve diğer ilgili kurumlarımızın Kastamonu Havalimanı için büyük fedakarlıkları olmuş. Ama sonuçta bugün Kastamonunun önemli bir tesisi haline gelmiş. Ayrıca havalimanına da sahip olmuş. Bugün geldiğimiz noktada her geçen yıl bir önceki yıla göre yolcu sayısını arttırarak devam ediyor. İnşallah bundan sonra da bu sayı gittikçe artacak. 100 bin yolcu sayısını da inşallah devirecek ve bundan sonra da 200 bin sayısını hedef çıta olarak koymuş olacağız” diye konuştu.
İl Özel İdaresinin Kastamonu Havalimanını her şeyiyle üstlenen kurum olduğunu belirten Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan da, “İl Özel İdaresinin Kastamonu bünyesinde yapmış olduğu en büyük projedir. Aynı zamanda Türkiyede hava limanı yapan tek İl Özel İdaredir. Dolayısıyla biz bununla gurur duyuyoruz. Ama bunların ötesinde daha da önemlisi bir ilin havalimanının olması demek o ilin bütün kendi potansiyellerini dünya ile buluşturması demektir. Bu havalimanı sayesinde turizmle, orman envaliyle, hakikaten gizli kalmış, kendini tanıtamamış, perde arkasında kalmış bir Kastamonuyu bu havalimanı sayesinde perdenin önüne çekmiş olduk. Bu sayede Kastamonu, Türkiyeye kendisini tanıtabilmiştir. Kendi potansiyellerini Türkiyeye tanıtabilmiştir. Şuanda amaç bütün potansiyellerini dünyaya tanıtabilmektir” ifadelerini kullandı.
Hedeflerinin 200 bin yolcu sayısına ulaşmak olduğunu söyleyen Karahasan, şöyle konuştu:
“Havalimanına 100 bin hedef konmuştu, 100 bin hedefi 5 yıl içerisinde geçildi. Şimdi 200 bin, daha sonrasında da 500 bin yolcu hedefimiz bulunuyor. Biz, inşallah bu havalimanını büyüterek Kastamonuyu da buna bağlı olarak tanıtarak geliştireceğiz.”
Ulaştırma Memur-Sen Kastamonu İl Temsilcisi Metin Tiraki de, Kastamonu Havalimanının kuruluş aşamasından bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür ederek, DHMİ Genel Müdürü Ocaka Türk bayraklı saat hediye etti. Konuşmaların ardından pasta kesilerek davetlilere ikram edildi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık