Kartepeli Miniklerden Geri Dönüşüme Destek

Kartepe Belediyesi Çocuk Kulübü, Sıfır Atık Projesine de destek veriyor. Kartepeli minikler geri dönüşüm malzemeleri ile puf yaptılar.

Kartepeli Miniklerden Geri Dönüşüme Destek
  • 08 Ekim 2018, Pazartesi 10:54
Kartepe Belediyesi Çocuk Kulübü, Sıfır Atık Projesine de destek veriyor. Kartepeli minikler geri dönüşüm malzemeleri ile puf yaptılar.
Kartepe Belediyesi Bilgi Evlerinde, çocuklarda çevre sağlığı ve geri dönüşüm konusunda farkındalık oluşturmaya yönelik çalışmalar devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın himayesinde ülke genelinde başlatılan “Sıfır Atık Projesi” kapsamında Kartepe Maşukiye Mevlana Bilgi Evi öğrencilerine çevre bilinci sağlanırken, atık pet şişelerden puf yapmayı da öğrendiler.
Maşukiye Bilgi Evi eğitmenleri tarafından Kartepeli miniklere pet şişeleri geri dönüştürmenin en iyi yollarından birisi mobilyaya çevrilmesi öğretildi. Geri dönüşüm etkinliğinde eğlenceli dakikalar geçiren Kartepeli minikler, büyük pet şişelerini, köpük ve birkaç malzeme yardımıyla pufa çevirdiler. Biraz yaratıcı zekâ, biraz sabır ve biraz el becerisi ile kendi tasarımlarını ortaya koyan Kartepeli minikler hem eğlendiler hem öğrendiler.
Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez “Genç nesillerin çevre konusunda bilinçlendirilmesi çok önemlidir. Hepimiz birey olarak atıkları değerlendirme kültürü, temizlik kültürü gibi konuları çevremizle olan ilişkilerimizde ön plana çıkartıp bunu bir yaşam tarzı haline getirebilirsek daha iyi sonuçlar alacağımıza ve sosyal hayata güzel bir katkı yapacağımıza inanıyorum. Çevremizi geleceğimiz için temiz tutmak zorundayız. Eğer bizler çevremizi kirletmezsek çevre kirlenmez. Çevre miras değil emanettir” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık