Karskapı Şehitliğine Anlamlı Ziyaret

AK Parti Palandöken İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Karskapı Şehitliğini ziyaret ederek şehit mezarlarına çiçek bıraktılar.

Karskapı Şehitliğine Anlamlı Ziyaret
  • 30 Ağustos 2018, Perşembe 16:41
AK Parti Palandöken İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Karskapı Şehitliğini ziyaret ederek şehit mezarlarına çiçek bıraktılar.
30 Ağustos Zafer Bayramının sene-i devriyesinde şehitliğe ziyaret gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Ömeroğlu, “Bin yıl önce Sultan Alparslanın komutasında Anadolunun kapılarını açan Türk milleti, asırlardır süre gelen cihad şuuru ve İslamı temsil aşkı ile Anadolu topraklarını feth etmiş, imanı ve inancı ile bu toprakları İslamlaştırarak muhafaza etmiştir. 1048de Pasinlerde, 1071de Malazgirtte Anadolu coğrafyasına Türk-İslam mührünü vuran aziz ecdadımızın emaneti olan Anadolu topraklarını, millet olarak her ne pahasına olursa olsun her zaman ve her şartta kayıtsız şartsız savunmuş, bu toprakların şehit kanları ile sulandığı şuurunu asla unutmamışızdır. Anadolunun her köşesine İslam mührünü vurmak isteyen muhterem ecdadımızın bu müstesna emanetini, namusunu ve davasını en derin hislerle yaşamaya devam ediyoruz” diye konuştu.
“İstiklal marşımızın yazarı Mehmet Akifin ifadesiyle ‘ Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı, düşün altında binlerce kefensiz yatanı, sen şehid oğlusun yazıktır incitme atanı verme, dünyaları alsanda şu cennet vatanı mısralarında vurguladığı gibi bu cennet vatanımızı vermemek, emperyalist güçlere teslim etmemek için her türlü bedel ödenmiş şehadete aşk ile koşulmuştur” diyen AK Parti Palandöken İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu, açıklamasında şunları kaydetti;
“Erzurumun milli mücadele simgesi olan değerli atamız ve anamız Nene Hatunun ‘ Bebem anasız büyür ama vatansız büyüyemez düsturu ve şuuruyla vatan savunmasına hiç düşünmeden koşarak, vatan savunmanın kadını erkeği olmadığını, vatansız kalmanın kabul görmediğini, çok mukaddes bir iman ile koşulsuz savunulduğunu görüyor, milli ve manevi duygularımızın kabardığını Anadolunun geçilmez kalesi olan Erzurumumuzda iliklerimize kadar hissediyoruz. Devlet ve Vatan gibi bizler için ehemmiyet derecesi çok yüksek değerlerin uğruna can vermenin bir mecburiyet ve memnuniyet olduğu inancını bin yıldır bu toprakları muhafaza ederek yaşıyoruz. Erzurum lisesinin daha bıyığı terlememiş gençlerinin vatan savunmasına düşünmeden nasıl gittiklerini, bize bu toprakları hangi şartlarda bıraktıklarını unutmuyoruz, unutmayacağız.
Her asırda emperyalist güçlerin hedefinde olan Anadolu coğrafyasını Türklerin ve Müslümanların yurdu olduğu gerçeğini defalarca cihana ilan ederek, bu topraklardan kıyamete kadar Allahın izniyle Türk-İslam sancağının sökülemeyeceğini ecdadımızın canlarını vererek yazdığı destanları ile ifade etmişizdir.
30 Ağustos 1922de Gazi Mustafa Kemal Atatürkün komutasında Dumlupınar tepelerinde Büyük Taarruz zaferi ile yine emperyalist güçlerin oyunununu bozmuş, iman dolu serhaddimiz ile vatanımızı, ülkemizi, devletimizi ve namusumuzu hiçbir güce teslim etmemişizdir. 30 Ağustos büyük bir zaferdir. İmkansızlıklar içinde iman ile gelen kutlu bir müjde, vatanın artık selamete çıktığının bir nişanesidir. Yine çocuk, kadın, genç, yaşlı demeden en teknolojik silahlara imanı ile göğüs geren aziz ecdadımızın bizlere bu toprakları emanetinin zaferidir. Aradan yüz yıllar, bin yıllar geçsede hak ile batılın savaşı bitmemiş yakın zamanda da devletimiz ve vatanımız eli kanlı emperyalist güçlerin taşeronu terör örgütleri ile sayısız saldırılara maruz kalmış, 15 Temmuz 2016 tarihinde tüm emellerini bir kez daha açıkça ortaya koymuştur. Tıpkı Malazgirtte, tıpkı Pasinlerde, tıpkı Erzurum ve Çanakkalede olduğu gibi yüce Türk milleti bu oyunuda bozmuş, vatanı için tankların önüne yatmış, hain FETÖ mensubu darbecilerin sıktığı kurşunlara aldırış etmeden gülerek kurşunların üzerine koşmuş, göğsünü siper etmiştir.
Hak davası kıyamete kadar asla bitmeyecek, bu davanın neferleride şehit olarak tükenmeyecektir. Bizlerde hak davanın bir neferi olarak mücadelemizi milletimize hizmet ederek vermek istiyor, gece gündüz demeden memleketimizin bekası ve huzuru için yılmadan çalışıyoruz.
Liderimiz, partimizin kurucusu ve Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğanın; ‘Gençler durmak yok, koşacaksınız, koşacaksınız risk alarak koşacaksınız düsturuyla hareket ederek ülkemiz, devletimiz ve partimiz için büyük mücadeleler içine gireceğimizi deklare ederek, liderimizin ifade ettiği gibi risk alarak koşacağız. Bu vesile ile aziz şehitlerimizin huzurunda 30 Ağustos Zafer bayramınının 96. Sene-i devriyesini kutluyor, Şehadet aşkı ile ölüme gülerek koşan Uhuddan Bedire, Malazgirtten, Çanakkaleye ve 15 Temmuza tüm şehitlerimizi rahmet minnet ve şükran ile anıyor, Cenab-ı Allahın rahmetine mazhar olmalarını temenni ediyorum. Allah hepsinden razı olsun.” şeklinde konuştu.
Şehit mezarlarına karanfil bırakan Ömeroğlu ve partililer dua ettikten sonra şehitlikten ayrıldılar.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık