Kardeşlik Köprüsü Mardinli Çocuklarla Devam Etti

Yalnız Değilsiniz projesi kapsamında Mardinden Trabzona gelen çocukları Ortahisar Belediyesi yalnız bırakmadı.

Kardeşlik Köprüsü Mardinli Çocuklarla Devam Etti
  • 24 Ağustos 2018, Cuma 13:38
Yalnız Değilsiniz projesi kapsamında Mardinden Trabzona gelen çocukları Ortahisar Belediyesi yalnız bırakmadı.
Mardinin Yeşilli ilçesi Kaymakamı olan ve aslen Sürmeneli olan Ömer Bilginin başlattığı Yalnız Değilsiniz projesi kapsamında dört günlük gezi için Trabzona gelen yetim çocuklar denizle buluştu. Yaylaları ve tarihi-kültürel yerleri ziyaret ederek, Trabzondan ayrılan yetim çocuklara Ortahisar Belediyesi Başkanı Ahmet Metin Genç de duyarsız kalmayarak çeşitli hediyeler takdim etti. Trabzonun doğal ve tarihi güzelliklerine hayran kaldıklarını belirten çocuklar tekrar Trabzona gelmek istediklerini söyledi.
Kardeşlik ve Gönül Köprüsü projeleri kapsamında son dönemde Güneydoğu Anadolu Bölgesinden Trabzona çok sayıda ziyaretlerin olduğunu belirten Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Mardinli çocuklarımızı ilimizde ağırlamaktan büyük bir mutluluk ve heyecan duyduk. Onlarda bu geziden oldukça zevk aldılar ve heyecan duydular. Umarız, bu tür projeler yurt sathına yayılır ve ülkemizin her bir köşesi arasındaki kardeşlik ve dostluk bağları daha da güçlenir. Ortahisar Belediyesi olarak kardeşlik projelerine her zaman duyarlı olmaya devam edeceğiz ve gereken her türlü desteği vereceğiz. Ülkemizin bütün yörelerinin kültürünü, sanatını değerlerini tanımalıyız, tanıtmalıyız. Güneydoğusu da Doğu Anadolusu da herkes Karadeniz kültürünü ve coğrafyasını tanımalı. Biz de aynı şekilde bu bölgelerin coğrafyasını kültürünü, tabiatını tanımalıyız. Böylece birbirimizden hiçbir farkımız olmadığını, bütün değerlerimizin, geleneklerimizin kültürümüzün benzer olduğunu göreceğiz. Dolayısıyla kurduğumuz yeni ilişkiler yumağıyla kardeşliğimiz, dostluğumuz, birlik ve beraberliğimiz pekişecek. Bu nedenle bu tür projeleri çok önemsiyorum ve her fırsatta destek olmaya gayret ediyorum” diye konuştu.
Mardinin Yeşilli ilçesi Kaymakamı Ömer Bilgin de, Yalnız Değilsiniz projesi kapsamında Trabzona gelen öğrenci ve öğretmenlere göstermiş olduğu ilgiden dolayı Ortahisar Belediyesine teşekkür etti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık