Karaosmanoğlu: “Hurafelerin Peşinden Gidenleri Gençlerimizden Uzak Tutacağız”

İlim Yayma Cemiyeti Hasan Basri Öğrenci Yurdunda inceleme yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Hurafelerin peşinden gidenleri gençlerimizden uzak tutacağız” dedi.

Karaosmanoğlu: “Hurafelerin Peşinden Gidenleri Gençlerimizden Uzak Tutacağız”
  • 17 Ağustos 2018, Cuma 14:40
İlim Yayma Cemiyeti Hasan Basri Öğrenci Yurdunda inceleme yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Hurafelerin peşinden gidenleri gençlerimizden uzak tutacağız” dedi.
Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İlim Yayma Cemiyeti Hasan Basri Öğrenci Yurdunda inceleme gerçekleştirdi. İl Temsilcisi Fevzi Utaş ve yönetiminin de yer aldığı ziyarette bir açıklama yapan Karaosmanoğlu, “İlim öğrenmek, ilim öğrenmek için hicret etmek, yüce dinimizin tavsiye ettiği ve çok da makbul gördüğü önemli bir hizmettir. İşte bu yurt, ülkemizin ve insanlığın kalkınması için kentimizde üniversite okuyacak gençlerimize hizmet edecek. İlim Yayma Cemiyetimizin bu gayretleri bu çalışmaları önce kendinize, sonra ailenize, vatanımıza ve milletimize hayırlara vesile olacaktır” dedi.
“İlim Yayma Cemiyeti Hasan Basri Öğrenci Yurdunun tamamlandığında yüce dinimizin ilk emri “Oku” burada daha başka bir anlam kazanacak ve gençlerimiz ilim yolunda büyük başarılara ulaşacak” diyen Başkan Karaosmanoğlu, “İlim Yayma Cemiyetimizin değerli temsilcileri başta olmak üzere çoğu insanımız annesini, babasını, kardeşlerini ve memleketlerini bırakarak gurbet ellere çıkmıştır. Kentlere ilim tahsil etmeye gelmişlerdir. İşte bu noktada gençlerimize sahip çıkmak, ilim yolundaki yürüyüşlerinde vatansever insanların gerek yurtlarda gerekse üniversitelerde rehberlik etmesini çok önemli buluyorum. FETÖ gibi oluşumların ülkemizde bir daha kök salmaması için İlim Yayma Cemiyeti gibi bayrağını ve ülkesine seven, aklını batılılara kiralamamış, hurafe anlayışların peşinden gidenlerin, ilim yolunda seferber olan gençlerimize dokunmalarını istemiyoruz. Onları gençlerimizden uzak tutacağız. Bunun için bu gibi yurtlar, geleceğin sorgulayan, donanımlı ve bilimin ışığında ülkesine katkı sunacak gençlerini hep birlikte yetiştirecek” diye konuştu.
Dünyanın beklenilen kardeşlik ortamından çok uzağında olduğuna vurgu yapan Karaosmanoğlu, “İnsanlar küreselleşmekte olan dünyanın Allahın bizlere bahşettiği imkanlarından yararlanmak yerine, dünyanın geçici hırs ve ihtiraslarına kapılmış durumdalar. Adeta birbirleriyle yarışırcasına hayat sürüyorlar. Sevgi, paylaşmak ve kardeşlik kültürünün ağır darbe aldığı bir dünyada, ne mutlu bize ki bütün bu değerlere sıkı sıkıya bağlanmamızı sağlayan bir inanç sistemine ve değerli bir gençliğe sahibiz. İşte bu gençlik bu aziz milletin ve Türkiyenin kalkınması için çok çalışacak. Bu yurdumuz buna hizmet edecek” şeklinde konuştu.
Türkiye üzerine açılan ekonomik bombardımanın da bu inanç sistemi ile yine son bulacağını ve müreffeh günlerin çok yakın olduğunu da dile dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, “Şer odaklarına dün izin vermedik, bugün de izin vermeyeceğiz, yarın da. Allah dirliğimizi ve birliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin inşallah. İlim Yayma Cemiyetinin değerli mensupları bu anlamda çok önemli çalışmaları eğitim alanında sürdürmektedir. Her birimizin üzerine büyük sorumlulukları vardır. Gençliğimizi çok iyi yetiştireceğiz. Bu bizim en önemli görevlerimizden birisidir” diyerek ziyaret sonrası yaptığı açıklamaları tamamladı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık