Karacabeyi Dolu Vurdu

Bursanın Karacabey ilçesinde dolu ekili arazileri kırıp geçirdi.

Karacabeyi Dolu Vurdu
  • 28 Haziran 2018, Perşembe 14:41
Bursanın Karacabey ilçesinde dolu ekili arazileri kırıp geçirdi.
Dün akşam saatlerinde başlayan yağmur yerini doluya bıraktı. 45 dakika içinde metrekareye 40 kilogram yağış düştü. Karacabey ovasında Bakırköy, Uluabat ve Harmanlı kırsal mahallerindeki tarlalarda ekili domates, biber, karpuz, kavun, mısır, salatalık gibi mahsûller zarar gördü. Tarlalarda inceleme yapan Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, 2014 sel felâketinden sonra şimdi de dolu âfetiyle karşı karşıyayız. Şu ana kadar yaptığımız incelemelerde Bakırköy, Uluabat ve Harmanlı mahallelerinde yaklaşık 15 bin dekar civarında bir zararımız var. Yaklaşık 50 bin ton civarında mahsûl zarar gördü dedi.
Miraslı arazilerin ÇKSye kayıt olamamasından dolayı çiftçinin TARSİM sigortasını da yaptıramadığını söyleyen Başkan Erhan Erdem, ÇKSsi olmayan ve TARSİM sigortası yaptıramayanların da devletimizin yanında olmasını istiyorum. Sadece Karacabey değil, Mustafakemalpaşadaki çiftçilerin de zarar gördüğüne bizzat şahit oldum. Karacabey büyük geçmiş olsun şeklinde konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık