Kapıdağ Çalıştayı Erdekde Gerçekleştirildi

Balıkesirin Erdek ilçesinde, “Kapıdağ Yarımadası 1. Ulusal Turizm Çalıştayı” gerçekleştirildi.

Kapıdağ Çalıştayı Erdekde Gerçekleştirildi
  • 15 Eylül 2018, Cumartesi 16:18
Balıkesirin Erdek ilçesinde, “Kapıdağ Yarımadası 1. Ulusal Turizm Çalıştayı” gerçekleştirildi.
Erdek Öğretmenevinde, düzenlenen çalıştayda ilk konuşmayı Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı yaptı. Çaltı, 1970li yıllarda turizmde bir marka kent olan Erdekin, turizmini 2-3 aydan 12 aya yayabilmesi için Kapıdağdan da yararlanması gerektiğine dikkati çekerken, “Erdek, bitki örüsü ve florası çok zengin durumda bulunan Kapıdağı mutlaka değerlendirmek zorunda. Kapıdağın Kazdağları ve Karadenizden aşağı kalır yanı yok. Bunu İstanbul ve Bursa gibi iki büyük kente anlatsak bile yeter” dedi. Çaltı, Erdekte balık restoranlarının yapılıp “Balık, Erdekte yenir” sloganının kullanılabileceğini, zeytinyağlı yemeklerden oluşan Girit mutfağıyla turizmin çeşitlenebileceğini belirtti.

Erdekte arkeoloji zenginliği
Balıkesir Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün Erdekte arkeolojinin de zenginliğine değinirken, “Balıkesir ilindeki arkeolojik sit alanlarının yüzde 75i, 3. derece sit alanlarının yüzde 7si Erdekte” diye konuştu. Erdekin, “Kültür ve Turizm Bölgesi” olarak 5. derece teşviklerde de yararlanabileceğine işaret eden Tüzün, “Erdeki, Balıkesir markası bütünlüğü içinde Kapıdağla birlikte parlatacağız” şeklinde konuştu.
Oteller kendilerini yenileyemiyor
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Turizm Kurulu Başkanı ve Erdek Ticaret Odası Başkanı F. Özlem Sarı da konuşmasında, turizmin gelişmesi için temizlik ve hizmet kalitesinin yüksek olması gerektiğini vurgularken, “Erdekteki otellerin başarılı bir şekilde işletildiğini söylemek zor” dedi. Sarı, Erdekteki otel ve motellerin, turizm sezonuna badana-boyadan ibaret olan bir hazırlıkla girdiklerini, kendilerini yenileyemediklerini, eğitimsiz personel çalıştırdıklarını öne sürdü.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık