Kapaklıya Cami Ve Külliye Yapılacak

Tekirdağın Kapaklı ilçesinde müftülüğe tahsis edilen şehir merkezindeki 9 dönümlük alana Ravza Camii ve Külliyesi inşa edilecek.

Kapaklıya Cami Ve Külliye Yapılacak
  • 12 Temmuz 2018, Perşembe 11:13
Tekirdağın Kapaklı ilçesinde müftülüğe tahsis edilen şehir merkezindeki 9 dönümlük alana Ravza Camii ve Külliyesi inşa edilecek.
Kapaklı şehir merkezinde yaşanan cami sıkıntısını giderecek olan Ravza Camii ve Külliyesinde 5 bin kişi aynı anda ibadet edebilecek. Külliyede kütüphane, konferans salonu ve müftülük makamı da yer alacak.

Müftü Aktaş emeği geçenlere teşekkür etti
4 yıllık rüyalarının gerçekleştiğini ifade eden Kapaklı İlçe Müftüsü İsa Aktaş 9 dönümlük arsanın müftülüğümüze tahsisi gerçekleşti. Şehir merkezi 2 bin 100 ada ve 1 nolu parselde bulunan 8 dönümü hazinenin ve bir dönümü de belediyenin olmak üzere yaklaşık 9 dönümlük taşınmazın, müftülüğümüze tahsisi Allaha sonsuz Hamd-ü Senalar olsun ki gerçekleşti. Bir yıldır süren takip ve teknik çalışmalardan sonra tahsis işlemi tamamlanarak, arsa Ravza Camii yapılmak üzere müftülüğümüze teslim edilmiştir. Emeği geçen kurum ve şahıslara çok teşekkür ederim dedi.

Proje çalışmaları hızla devam ediyor
Ravza Camii ve Külliye ile ilgili proje çalışmalarının hızla devam ettiğini dile getiren Müftü Aktaş Müftülüğümüz tarafından kurdurulan Ravza Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği de resmen faaliyetlerine başlamıştır. İnşallah kısa zaman sonra proje ve maliyeti ile ilgili net olarak görsel ve rakamsal bilgiler halkımızla paylaşılacak, hayır sahiplerinin maddi ve manevi yardımlarına müracaat edilecektir dedi.
Projenin hayırlı olmasını dileyen Aktaş Projede; 5 bin kişilik büyük bir cami, Kuran Kursu, müftülük ve kütüphane gibi ayrı ayrı binalar ve bölümler tasarlanmış olup, külliye tamamlandığında Kapaklımızın büyük bir ihtiyacı karşılanmış olacaktır. Şimdiden Rabbim bizleri mahcup etmesin. Allah hayırlı ve mübarek eylesin. Kapaklımıza ve milletimize hayırlı olsun diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık