Kapadokyada 5.uluslararası Halk Oyunları Festivali Başladı

Nevşehirin merkez ilçeye bağlı Göreme beldesinde 5.Uluslararası Halk Oyunları Festivali başladı.

Kapadokyada 5.uluslararası Halk Oyunları Festivali Başladı
  • 12 Temmuz 2018, Perşembe 21:48
Nevşehirin merkez ilçeye bağlı Göreme beldesinde 5.Uluslararası Halk Oyunları Festivali başladı.
Nevşehirin merkez ilçeye bağlı Göreme beldesinde belediye tarafından düzenlenen Uluslararası Göreme Halk Oyunları Festivalinin beşincisi başladı. Festivalde, Azerbaycan, Gürcistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Samsun, Kırşehir, Bursa ve Ankaradan gelen halk oyunları ekipleri önce kortej yürüyüşüne katıldı daha sonra sahneye çıkarak gösteri sundu. Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, “Göreme tarihi süreçten bugüne kadar kültürlerin buluştuğu bir merkez olma görevini sürdürüyor. Dünyanın çeşitli ülkelerinden, şehirlerinden Kapadokyanın merkezi Göremeye gelerek kültür çeşitliliği oluşturan ekiplerimiz bu kaynaşmayı yaşatan birer elçi durumundalar. Ben buradan tüm dünya insanlarına bir çağrıda bulunuyorum; dünya kültürlerinin buluştuğu Türkiyeye gelin ve Göremeyi de görmeden gitmeyin” dedi.
Göreme Belediyesi tarafından düzenlenen festivali AK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Edip Avşar ve vatandaşlar katıldı. Festival, 4 gün boyunca devam edecek.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık