Kapadokya Kurban Bayramını Yüzde 90 Dolu Geçirdi

Türkiyenin önemli turizm bölgelerinden olan Kapadokya, Kurban Bayramını yüzde 90 oranında dolu geçirdi.

Kapadokya Kurban Bayramını Yüzde 90 Dolu Geçirdi
  • 28 Ağustos 2018, Salı 15:53
Türkiyenin önemli turizm bölgelerinden olan Kapadokya, Kurban Bayramını yüzde 90 oranında dolu geçirdi.
Türkiyenin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya Bölgesi Kurban Bayramını özellikle Latin Amerikalı turistlerin de bölgeye akın etmesiyle birlikte yüzde 90 oranında dolu geçirdi. Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler, Kapadokya Bölgesine uzun tatillerin yaramadığını ancak özellikle Latin Amerikalı turistlerin gelmesiyle birlikte Kurban Bayramında bölgede yüzde 90 oranında bir doluluk yaşandığını ifade etti. Dinler, “Bildiğiniz üzere 9 günlük bir bayram tatilinden çıktık. Türkiyenin bir çok tatil bölgesi özellikle sahil bölgeleri yüzde yüz doluluk oranına ulaştı. Kapadokya uzun tatillerden çok faydalanamayan bir bölgedir. Fakat bu yıl şansımıza sezonun ve Türkiye turizminin genel olarak iyi gitmesiyle beraber yabancı yoğunluğumuz çok fazlaydı. Türk misafirlerimizin de destek vermesiyle birlikte bölgemiz yaklaşık yüzde 90ını gördü” dedi.
KAPTİD Başkanı Yakup Dinler, Kapadokya Bölgesini özellikle Brezilya, Arjantin, Kolombiya ve Şiliden gelen turistlerin tercih ettiğini ifade ederken, Son iki yıldır ise Çinliler Kapadokya Bölgesine büyük destek veriyor dedi. Dinler, “Kapadokya bölgesini bayram tatili olarak değerlendirmemek lazım. Bu aylarda daha fazla Latin ülkelerden gelen misafirlerimiz bulunuyor. Brezilya, Arjantin, Kolombiya ve Şiliden bolca misafirimiz vardı ve güzel bir doluluk oranı yaşadık. Bunlara ilaveten 12 ay boyunca gelen ve son iki yıldır bölgemize çok ciddi destek veren Çinli turistlerinde eklenmesiyle beraber güzel bir dönem geçirdik” diye konuştu.

“100 Bin Japon turist hedefimize ulaşacağız”
KAPTİD Başkanı Yakup Dinler özellikle Eylül - Ekim aylarında Kapadokya Bölgesinin doluluk oranının en fazla olduğu aylar olduğunu ifade ederken özellikle Japon turistlerin bölgeye gelmelerini bekliyoruz dedi. Dinler, “Şimdi Kapadokyada yüksek sezona giriyoruz. Eylül, Ekim ayları yıllardır bölgenin en yüksek turist misafir ettiği ayları olarak değerlendirilir. Bu aylarda biraz daha Japon turistlerin artmasını bekliyoruz. Çünkü bu yılsonuna kadar 100 bin Japon hedefimiz var. Bunu gerçekleştirebileceğimize inanıyoruz. Yine Çinli turistlerimiz olacak. Yine Latin Amerikadan ve biraz da Avrupadan katkı olacağını bekliyoruz. Eylül, Ekim aylarında da yüksek bir doluluk oranı yakalayacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık