Kanuni Sultan Süleyman Han Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Kanuni Sultan Süleyman Han, vefatının 452nci yıl dönümünde Süleymaniye Camiinde düzenlenen törenle anıldı.

Kanuni Sultan Süleyman Han Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı
  • 07 Eylül 2018, Cuma 15:47
Kanuni Sultan Süleyman Han, vefatının 452nci yıl dönümünde Süleymaniye Camiinde düzenlenen törenle anıldı.
Osmanlı İmparatorluğu padişahlarından Kanuni Sultan Süleyman Hanın ölümünün 452nci yılında Süleymaniye Camiinde Cuma Namazı sonrası anma programı düzenlendi. Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver ve beraberindeki heyet, Kanuni Sultan Süleymanın türbesi başında dualar etti. Anma töreninde mehter takımının çaldığı marşlar vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

“Bizim imparatorluk anlayışımızda sömürmek yoktur, yaşatmak vardır”
Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver yaptığı konuşmada, “Değer üreten ve değerlerini yaşatan toplumlar ancak millettir. Bizim imparatorluk anlayışımızda sömürmek yoktur, yaşatmak vardır. Eğer bugün dünyada Avrupada, Balkanlarda, Kafkasyada, Ortadoğuda, Afrikada pek çok millet, kültür zenginliği varsa o varlık Osmanlı İmparatorluğunun kudretli adaletinin sonucudur. Kanuni Sultan Süleyman, medeniyetimizin en muhteşem hükümdarıdır. Ona bütün dünya “Muhteşem” demiştir. Burada gayemiz tarihimizi yeniden hatırlamak, ondan güç almaktır. Aynı zamanda da o değerleri bugünkü genç nesillere anlatmak, hatırlatmak ve onların gelecek kuşaklara ulaşmasını sağlamaktır. Tarihimize yön vermiş, iz bırakmış, bize büyük değerler, büyük miraslar bırakmış bütün tarihi şahsiyetlerimizi rahmetle anıyor, İnşallah 21nci asırda da geçmişte olduğu gibi büyük bir devlet kurma azmiyle, gayretle ve duasıyla ” diye konuştu.
Cuma namazı sonrasında vatandaşlara yemek ikram edildi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık