Kamu Başdenetçisi Malkoç, Dicle Üniversitesinin Akademik Yıl Açılışına Katıldı

Dicle Üniversitesinin (DÜ) akademik yıl açılışına katılan Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Genelkurmay Başkanlığı koridorlarında dönemin Başbakanı Necmettin Erbakanın yaşadığı bir olayı anlatarak, “Genelkurmay koridorlarında omuz attılar Başbakan Erbakana, bir başçavuşa talimat verip omuz attılar” dedi.

Kamu Başdenetçisi Malkoç, Dicle Üniversitesinin Akademik Yıl Açılışına Katıldı
  • 15 Ekim 2018, Pazartesi 18:43
Dicle Üniversitesinin (DÜ) akademik yıl açılışına katılan Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Genelkurmay Başkanlığı koridorlarında dönemin Başbakanı Necmettin Erbakanın yaşadığı bir olayı anlatarak, “Genelkurmay koridorlarında omuz attılar Başbakan Erbakana, bir başçavuşa talimat verip omuz attılar” dedi.
Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Dicle Üniversitesinde akademik yıl açılışına katıldı. Konferans salonunda düzenlenen programa Malkoçun yanı sıra Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Ebubekir Bal ve Oya Eronat, DÜ Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, kamu kurum müdürleri, üniversite hocaları, öğrenciler ve davetliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından program türkü dinletisi ve halk oyunları gösterisi ile devam etti. DÜ Rektörü Gül ve Vali Güzeloğlunun konuşmalarının ardından kürsüye çıkan Malkoç, Diyarbakır varken ne Parisin, ne Berlinin, ne New Yorkun ne de Moskovanın var olduğunu söyledi. Malkoç, “Türkiyenin huzuru ve refahı Bağdatın, Şamın, Halepin huzuru ve refahıdır. Türkiyenin huzur ve refahı Bakünün, Tahranın, Belgratın, Üsküpün huzuru ve refahıdır. İnşallah Türkiye güçlendikçe hem dünyada hem de bölgemizde huzur ve refah daha da artacaktır. Bosna Diyarbakırdır, Bağdat İstanbuldur, Üsküp Mardindir, Bursa Semerkanttır. Geçmişte de böyleydi, şimdi de böyle. Türkiyedeki demokrasinin en büyük sıkıntısı vesayet modeliydi. Tarihimiz darbeler tarihi ile doluydu, Türkiye demokrasi tarihi darbeler tarihiydi” dedi.
Konuşmasında dönemin Başbakanı Necmettin Erbakanın yaşadığı bir olayı da paylaşan Malkoç, “Rahmetli Erbakan Başbakanken, ben milletvekili hukukçu danışmanı olarak yanındaydım. Genelkurmay koridorlarında omuz attılar Başbakana, bir başçavuşa talimat verip omuz attılar. Daha sonra başka bir komutan Erbakan hoca hacca gitti diye Erzurum Bölge Komutanı çıktı basına açıklama yaptı, Başbakana sövdü küfretti. Konular ile ilgili Genelkurmay Başkanlığına dilekçe verdik, dilekçenin işleme konmasını bekliyoruz, yaşadığım olayı anlatıyorum. Dönemin Genelkurmay Başkanı çıktı açıklama yaptı, Gerekirse daha ağırını yapacağız dedi. Kime söylüyor bunu, bir ülkenin başbakanına. böyle demokrasi olur mu, böyle bir ülke gelişir mi. İşte Türkiye bunlardan kurtuldu. Onlar bunu yaparken ne oldu, 28 Şubatta bu suçu işleyenlerin her biri Ankarada Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandı. Türkiyede bu kadar demokratikleşme oldu ama bu demokratikleşmenin hızını kesen zehirleyen terördür arkadaşlar. Biz dünyadaki ülkelerden farklı olarak Avrupada bir DEAŞ terör belası var, ama Türkiyede DEAŞ var, PKK var, FETÖ var. Bunların her bir eylemi Türkiyedeki demokratikleşmeyi ve huzuru olumsuz etkiliyor. 15 Temmuzda canavarlarla karşılaştık. Bu milletin alın teri ile boğazından kıstığı paralarla aldığı uçağı, helikopteri, tankı milletine karşı yürüttü. Böyle bir hainlik yaptılar” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Malkoça Vali Güzeloğlu ve Rektör Gül tarafından plaket verildi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık