Kaman İlçesinde Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği

Kaman ilçesi Savcılı Büyükoba Köyünde kabul edilen örtü altı sebze yetiştiriciliği projesi yapımına başlanıldı.

Kaman İlçesinde Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği
  • 06 Eylül 2018, Perşembe 8:15
Kaman ilçesi Savcılı Büyükoba Köyünde kabul edilen örtü altı sebze yetiştiriciliği projesi yapımına başlanıldı.
Konya Ovası Projesi kapsamında kırsal kalkınma programı içerisinde kabul edilen projenin köylüye istihdam sağlaması hedefleniyor.
Kaman ilçe Kaymakamı Murat Girgin, projenin inşaat alanında incelemelerde bulundu. İlçe Kaymakamı Girgine inceleme yaptığı alanda İlçe Tarım Müdürü Ömer Sevim ile Ziraat Mühendisleri eşlik etti.
Projenin tamamlanmasının ardından Savcılı Büyükoba Köyünde 11 köylüye bin metrekare alanda seracılık yapma imkanı verilecek. Kısa süre içerisinde sebze dikimine başlanılacak alan hakkında açıklamada bulunan ilçe Kaymakamı Murat Girgin, Kısa bir süre içerisinde yapımı tamamlanıp sebze dikimlerine başlanacak olan seralarda vatandaşlarımız toprak hazırlığı çalışmalarına başladı. Projenin, sebze yetiştiriciliği konusunda Kırşehirde önemli bir yere sahip olan Savcılı Büyükoba Köyümüze ve ilçe ekonomimize büyük bir katkısının olacağı beklenmektedir dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık