Kale Grubu 61. Yılını Törenlerle Kutluyor

Kale Grubu Şirketlerinin kuruluşunun 61. yılı nedeniyle Çanakkalenin Çan İlçesinde bulunan Kale Seramik Fabrikalarında 27 Temmuz Seramik Bayramı Kutlamaları gerçekleşti.

Kale Grubu 61. Yılını Törenlerle Kutluyor
  • 27 Temmuz 2018, Cuma 17:16
Kale Grubu Şirketlerinin kuruluşunun 61. yılı nedeniyle Çanakkalenin Çan İlçesinde bulunan Kale Seramik Fabrikalarında 27 Temmuz Seramik Bayramı Kutlamaları gerçekleşti.
Bayramda bir konuşma yapan Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEOsu Zeynep Bodur Okyay, “Bizi bugünlere kavuşturan Allaha bir kez daha sonsuz şükürler olsun. Cesur olmak doğduğu topraklardan aldığı güçle ideallerinin peşinden koşmaktır derler. 61 yıldır Seramik Bayramı olarak kutladığımız 27 Temmuz, Grubumuzun kurucusu İbrahim Bodurun ve ona inananların cesaretini bu topraklardan aldıkları güçle birleşmesiyle ortaya çıkmıştır. Grubumuzun içindeki payı giderek büyüyen ve başarılı projelere imza attığımız savunma ve havacılık alanında gelecekte küresel havacılık sektörünün dinamizmini koruması, savunma yatırımlarını ve Ar-Ge harcamalarının artması, hafif, çevreye duyarlı, alternatif malzemelerin kullanımının artması, üç boyutlu yazıcılarla üretimin yükselişe geçmesi bekleniyor. Peki biz neler yapıyoruz? Nihai ürün montaj tasarım ve kompozit alanlarında yetkinliğimizi geliştirmeyi hedeflediğimiz Kale Havacılıkta ilk 777-X uçaklarının kritik parçalarından oluşan imalatını ve montajını başlattık. Boeinin ödüllü tedarikçisi olarak 2016 yılında üstlendiğimiz bu projede ilk defa Boeingin tasarım çalışmalarına da dahil olarak yetkinliklerimizi bir adım ileriye taşıdık. 2011 yılında İzmirde açtığımız Kale Pratt & E-Whitney fabrikası geçen sene 3 kat büyüdü. Bu sene ise 2,5 kat büyümeyi hedefliyoruz. Bildiğiniz üzere haziran ayında Amerikada gerçekleştirilen törenle Türkiyeye teslim edilen ilk F-35 savaş uçağında bizim de imzamız bulunuyor. Dünyanın en gelişmiş savaş uçağının üzerinde Kale Havacılık ve Pratt & E-Whitney tarafından üretilen gövde, kanat, kokpit ve motor parçaları bulunuyor. Kale Ar-Genin Turbo jet motoru projesi bu sene sonunda tamamlanıyor. Ülkemizin savunma sanayi ne büyük bir ivme kazandırması beklenen bu motorun ardından daha gelişmiş bir versiyonunun tasarımına başladık. Kale kalıpta ise askerimizin ve emniyet güçlerimizin ihtiyacı karşılanacak yeni hafif silahların geliştirilmesini tamamladık ve tasarlayıp, ürettiğimiz silahlar devlet envanterine girdi. Biliyorsunuz, Türkiye geçen yıl kendi milli savaş uçağını üretmek amacıyla kapsamlı bir proje başlattı. Biz de İngiliz Rolls - Royce ile yüzde 51 Kale - 49 Rolls - Royce olacak şekilde TAEC isimli ortak bir şirket kurarak Milli Muharip Uçak projesinde motor geliştirme teklifi sunduk. İlk günden bu yana bize inanan ve bugünlere gelmemizi sağlayan saygıdeğer büyüğümüz kıymetli kurucumuz İbrahim Bodura, aileme, bu mutlu günümüzü paylaşan bütün dostlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, “61. Yıldönümlerinden dolayı bizleri bir araya getiren Kale Grubuna sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Ülkemiz açısından fevkalade önemli bir başarı öyküsü ile karşı karşıyayız. Yıllar evvel çocukken rahmetli babam ile rahmetli İbrahim Bodur arkadaştı. Rahmetli babam İstanbuldan bir grup arkadaşı ile bir kaç araba ile çocuk iken buraya Kale Grubuna , Çana geldiğimi hatırlıyorum. Ancak o zaman İstanbuldan Çana gelmek saatler alan zor ve meşakatli bir yolculuk sonucu olduğunu hatırlıyorum. O gün fabrikanın bir açılışı ya da böyle bir gün için bir aradaydık. Aradan yıllar geçti 61. yıl törenlerinde burada bulunmaktan duyduğum memnuniyeti dile getirmek istiyorum. Bu başarı öyküsünde gerçekten büyük emekleri olan Rahmetli İbrahim Boduru saygı ve şükran ile bir kere daha anıyorum. Türkiyede sanayileşmede önemli bir yeri olan önemli bir sanayici, önemli bir iş adamı aynı zamanda da Türkiyenin hemen hemen her yerindeki hayır faaliyetlerinde çorbada tuzu olan hayır sever bir insan olarak İbrahim Bodur Beyi bir kere daha rahmet ile anıyoruz şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Kale Seramik Fabrikaları içerisinde bulunan Sodyum Silikat tesisinin açılışı gerçekleşti.
Açılışa Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEOsu Zeynep Bodur Okyay, eşi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Teknik Bölüm Başkanı Osman Okyay, 47. dönem Başbakanı Yıldırım Akbulut, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özalp, Eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Eski Ulaştırma Bakanı Hasan Basri Aktan, 59. Hükümet Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Çan Kaymakamı Adil Karataş, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Kale Grubu Üst Düzey yöneticileri, fabrika çalışanları ve misafirler katıldı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık