Kadının İş Hayatındaki Rolü Trafolara İşlendi

UEDAŞın konuşan trafoları Kadın Güçlenirse Türkiye Güçlenir mesajıyla boyandı.

Kadının İş Hayatındaki Rolü Trafolara İşlendi
  • 24 Ekim 2018, Çarşamba 11:44
UEDAŞın konuşan trafoları Kadın Güçlenirse Türkiye Güçlenir mesajıyla boyandı.
Türkiyenin öncü enerji şirketlerinden Limak Enerji bünyesinde faaliyet gösteren Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ) kesintisiz elektrik hizmetinin yanı sıra, vatandaşın sosyal ve kültürel hayatta var olması için de projeler geliştiriyor. Bu doğrultuda, Türkiye genelinde dikkati çeken projelerden biri olan “Trafolar Konuşuyor” sosyal sorumluluk projesi kapsamında kadının iş hayatındaki rolünü desteklemek ve kadın istihdamının artırılmasına katkı sağlamak için adım attı.
Trafoları renkli sloganlarla süsleyen UEDAŞ, Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) iş birliği ile Bursanın Nilüfer ilçesinde yer alan bir trafoya, Kadın Güçlenirse Türkiye Güçlenir mesajını grafiti şeklinde yazdırdı. BUİKAD Başkanı İpek Yalçın, Başkan Yardımcısı Oya Eroğlu, Derneğin Yönetim Kurulu Üyeleri ve Limak Enerji Kurumsal İletişim Müdürü Yusuf Ziya Yüce ile birlikte uygulamanın yapıldığı bölgeyi ziyaret ederek incelemede bulundu.
İş Kadını ile Güçlü bir Türkiyeye Ulaşmak ”vizyonuyla yola çıkan BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı İpek Yalçın projenin içinde olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek şöyle konuştu:
Bugün UEDAŞ ile birlikte yürüttüğümüz bir proje için buradayız. ‘Kadın güçlenirse Türkiye Güçlenir solaganıyla kadınların istihdamda, ekonomide, her alanda başarılı olması ve kendini göstermesi için bir mesaj vermek istedik. Umuyoruz ki yaptığımız bu çalışmayla birlikte mesajlarımız birçok kadına iletilir. Amacımız kadının toplumsal konumunu güçlendirmek.
Konuyla ilgili bilgiler veren Kurumsal İletişim Müdürü Yusuf Ziya Yüce ise, “Trafolar Konuşuyor projesiyle birlikte trafolardaki tekdüzeliğin ve olumsuz yazıların önüne geçmeyi amaçlarken, aynı zamanda, halkımızın bilinçlenmesini sağlayacak adımları attık. Bu kapsamda grafitti sanatçılarımıza ulaşım ve malzeme desteği vererek hizmet bölgelerimizdeki trafolarımızı renklendirdik. Trafolar şehrin merkezlerinde, göze çarpan bölgelerde. Bu trafoları sosyal sorumluluk mesajları ile süsleyerek, farkındalık oluşmasına katkı sağlamak istedik. Özellikle toplumun güncel sorunları olan konuları seçtik. Proje kapsamında, “Engel Sen Olma”, “Emniyet Kemeri Hayata Bağlar”, “Risk Alma Önlem Al” ,“Kadına şiddete, dur de” bilgilendirme yazıları trafolara grafiti şeklinde yazıldı. UEDAŞın hizmet bölgesi olan Bursa, Yalova, Çanakkale ve Balıkesirde belirlenen 30 trafonun proje kapsamına dahil edildi. 2017 yılında başlattığımız bu projemizi çeşitli kurum, sivil toplum örgütü ve derneklerin desteğiyle yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz. Bu proje kapsamında BUİKADın isteğiyle bir trafo binasına da “Emeğin Cinsiyetin Olmaz” sloganı yazılacak” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık