Kadın Arıcının Akıl Almaz Cesareti

Sivasta arıcılık yapan Emine Tomakin, ağaç dalına konan binlerce bal arısını maske kullanmadan elleri ile kovana yerleştirdi.

Kadın Arıcının Akıl Almaz Cesareti
  • 03 Temmuz 2018, Salı 9:32
Sivasta arıcılık yapan Emine Tomakin, ağaç dalına konan binlerce bal arısını maske kullanmadan elleri ile kovana yerleştirdi.
Her yıl Ordudan gelip Sivasın Bingöl köyü yakınlarında eşi ile birlikte gezgin arıcılık yapan Emine Tomakin (55), cesaretiyle erkek arıcılara taş çıkartıyor. Tomakin akıl almaz bir cesaret ile arıcıların maske ve özel kıyafet kullanarak yaptığı işleri maske kullanmadan çıplak elle gerçekleştiriyor. Kadın arıcı, yumurtalarından çıkıp kovanlarına sığmayan ve bir ağacın dalında yuvalanan binlerce bal arısını, hiçbir koruyucu malzeme kullanmadan çıplak ellerini ile kovana koymayı başardı. Bu işlemi yaparken sergilediği rahat tavırlar ise dudak ısırttı.
Yaklaşık 10 yıldır arıcılıkla uğraştığını belirten Tomakin, “Arı oğul verdi. Bende oğulu kovana yerleştirdim. Ben bu duruma alıştığım için bana tehlikeli gelmiyor. Bazen arılar sokabiliyor. Ancak bu duruma da alıştığımdan beni rahatsız etmiyor. Sıcak havalarda maske bunalttığı için kullanmamayı tercih ediyorum. Bu şekilde daha rahat çalışabiliyorum” şeklinde konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık