Jülide Sarıeroğlu: Ben De Bir Yörük Kızıyım Ve Benim İçin Heyecan Verici

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve teşkilatın Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Jülide Sarıeroğlu,

Jülide Sarıeroğlu: Ben De Bir Yörük Kızıyım Ve Benim İçin Heyecan Verici
  • 08 Eylül 2018, Cumartesi 17:40
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve teşkilatın Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Jülide Sarıeroğlu,
Bilecikin Söğüt ilçesinde bu yıl 737ncisi düzenlenen Ertuğrul Gaziyi Anma ve Yörük Şenlikleri kapsamında kentte gelen Jülide Sarıeroğlu, ilk olarak Bilecik Belediyesini ziyaret etti. Sarıeroğlunu AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, eşi Fatma Yağcı, Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can, eşi Nesrin Can, AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık ve partililer karşıladı. Bilecik Belediyesi Şeref Defterini imzalayan Sarıeroğlu, Belediye Başkanı Nihat Canın makamında partililer ile sohbet etti.

Türkiyenin dört bir yanından Yörüklerimiz, Kayı boyundan olanlar, Türkmenlerimiz Söğütte bir araya geliyor
Belediye çıkışı İHA muhabirine konuşan Jülide Sarıeroğlu, bugün dirilişin, kurtuluşun, Şeyh Edebalinin şehri Bilecikte olmaktan mutlu olduğunu söyledi. Yarın da TBMM Başkanı Binali Yıldırımın teşrifleriyle bu yıl 737ncisi düzenlenen Ertuğrul Gaziyi Anma ve Yörük Şenliklerine katılacaklarını anlatan Sarıeroğlu sözlerine şöyle devam etti;
Yüzyıllardır devam eden bir geleneğe ev sahipliği yapıyor hem ilimiz hem Söğüt ilçemiz. Bu yıl 737nci kez Türkiyenin dört bir yanından vatandaşlarımız, Yörüklerimiz, Kayı boyundan olanlar, Türkmenlerimiz Söğütte bir araya geliyor. Onlarla birlikte 737nci Ertuğrul Gaziyi Anma ve Söğüt Şenlikleri için ilimizde bulunuyoruz. Bugün belediyemizi ilk olarak ziyaret ettik. Buradan birazdan sivil toplum örgütlerimizle bir buluşma gerçekleştireceğiz. Biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle görevimize yeni başlamış durumdayız. Gittiğimiz her yerde bizler için yol arkadaşı niteliğinde yaptığımız çalışmalarda ortak aklı bulmak anlamında birlikte çalıştığımız sivil toplum örgütlerimizle de bir araya geliyoruz. Sonrasında esnaf ziyaretimizi yapacağız ve inşallah akşam saatlerinde de Söğütte gelen misafirlerimizle bir araya geleceğiz ve ardından yine 737 yıldır gerçekleştirilen bir gelenek şifalı pilavla ilgili olarak hem kazanın açılışı hem de dağıtımıyla alakalı organizasyonda yer alacağız.

Ben de bir Yörük kızıyım ve benim için heyecan verici
Kendisinin de Adanalı bir Yörük kızı olduğunu söyleyen Sarıeroğlu, Ben de bir Yörük kızıyım bu anlamda benim için heyecan verici ve gerçekten her sene gelmek isteyip de siyasi hayatımızdaki hareketlilik sebebiyle imkan olmamıştı. Bugünlere nasip oldu. Bilgeliğiyle öğütleriyle bugünlere ışık tutan Ertuğrul Gaziyi ülkemiz eğer bugünlere ulaştıysa başta Ertuğrul Gazi olmak üzere Osmangazi ve ecdadımız sayesinde. Bu vesileyle ben Ertuğrul Gazi başta olmak üzere tüm şehitlerimize vatanımız, milletimiz için emek veren kanını ortaya koyan şehitlerimize Allahtan rahmet dilemek istiyorum. Gazilerimize de minnetlerimizi buradan ifade etmek istiyorum. Üç kıtaya hükmetmiş bir hükümdarlığın sonrasında da işte Türkiye Cumhuriyetinin devamında ortaya koyduğu bir çınarın tohumları asıl bu topraklarda atıldı. İnşallah birliği beraberliği kardeşliği adaleti simgeleyen bu yönetim anlayışının biz ilelebet sürmesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Ertuğrul Gazinin Hayme Ananın öğütleri her zaman bizimde yolumuza ışık tutmaya devam edecek inşallah diyorum. Tekrardan Bilecikte olmuş olmaktan dolayı mutluluğumu sizlerle paylaşmak istiyorum dedi.
Sarıeroğlu kentteki STK temsilcileri ile bir araya geldikten sonra esnaf ziyareti yapacak. Bilecik ziyaretleri sonrası Söğüte geçecek olan Jülide Sarıeroğlu, burada Yörüklerle bir araya gelecek.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık