Jebi Tayfunu Hayatı Felç Etti

Japonyada 1993ten bu yana görülen en güçlü tayfun olduğu açıklanan Jebi tayfunu hayatı felç etti. 600 uçuş iptal edilirken, demiryolu seferleri yapılamadı.

Jebi Tayfunu Hayatı Felç Etti
  • 04 Eylül 2018, Salı 11:03
Japonyada 1993ten bu yana görülen en güçlü tayfun olduğu açıklanan Jebi tayfunu hayatı felç etti. 600 uçuş iptal edilirken, demiryolu seferleri yapılamadı.
Yıl boyu birçok tayfunla mücadele eden Japonyayı bu kez son 25 yılın en kuvvetli tayfunu vurdu. Salı sabah saat 10.00 itibariyle Japonyanın batısında etki gösteren Jebi tayfunu, günlük hayatı olumsuz etkiledi.
Meteoroloji Ajansı, uçuşların ve tren seferlerinin iptal edilmesi ve Osakadaki tema parkı ve benzeri ticari tesislerin kapatılması uyarısında bulundu. Halka, tayfunun neden olabileceği sel ve toprak kaymalarına karşı gün boyu dikkatli olmaları çağrısı yapıldı.
En yüksek rüzgar hızlarını ifade eden çok güçlü kategorisinde olduğu bildirilen Jebi tayfununun, 1993ten bu yana Japonyada görülen en güçlü tayfun olduğu açıklandı.

Rüzgar kamyonu devirdi
Sabah saatlerinde tayfunun maddi zararlara neden olduğunu bildiren kamu yayıncısı NHK, şiddetli rüzgarın bir kamyonu devirdiğini duyurdu.

600 uçuş iptal
Osaka, Kyoto, Nara ve Wakayama bölgelerinde halka tahliye uyarıları yapılırken, 600 yerel ve uluslararası uçuş iptal edildi.
Demiryollarının hızlı tren seferlerini durdurmasına neden olan tayfun nedeniyle, riskli bölgelerdeki otoyollar da geçici süreyle kapatıldı.

Turistik tesisler kapatıldı
Osaka ve Kyoto illeri de dahil olmak üzere Batı Japonyadaki mağazalar ve popüler turistik mekanlar gün boyu kapanma kararı verdi. Osakada birçok fabrika da çalışmama kararı aldı. Kyoto İmparatorluk Sarayı ve diğer İmparatorluk tesisleri de ziyarete kapatıldı.
Öte yandan, tayfunun şiddetini azaltarak Çarşamba sabahına kadar etki göstermesi bekleniyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık