Japonya Büyükelçisi Miyajima: “Yakın Gelecekte Türkiyenin Dünyanın En Büyük 10 Ekonomisi İçine Gireceğine İnanıyorum”

Japonya Büyükelçisi Akio Miyajima, Japonyanın Türkiye ekonomisinin istikrarını desteklediğini belirterek, “Yakın gelecekte Türkiyenin dünyanın en büyük 10 ekonomisi içine gireceğine inanıyorum” dedi.

Japonya Büyükelçisi Miyajima: “Yakın Gelecekte Türkiyenin Dünyanın En Büyük 10 Ekonomisi İçine Gireceğine İnanıyorum”
  • 07 Eylül 2018, Cuma 13:22
Japonya Büyükelçisi Akio Miyajima, Japonyanın Türkiye ekonomisinin istikrarını desteklediğini belirterek, “Yakın gelecekte Türkiyenin dünyanın en büyük 10 ekonomisi içine gireceğine inanıyorum” dedi.
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Temel Aktay, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Murat Ülkü Karakuş ve Yönetim Kurulu Üyeleri Edip Balcı ve Süleyman Ekinci, Japonya Büyükelçisi Akio Miyajima ile çalışma yemeğinde bir araya geldi. Görüşmede, iki ülkenin karşılıklı ticari ilişkilerinin geliştirilmesi ve bu gelişimde Ankara Ticaret Odasının rolü ele alındı. Türkiye ekonomisinin son 15 yılda geldiği aşamanın da ele alındığı görüşmede Büyükelçi Miyajima, Türkiye ekonomisinin IMF programı uygulamaya başladığı 2001 yılından bu yana önemli gelişme kaydettiğine dikkat çekti. Türkiyenin bulunduğu coğrafyadan kaynaklı sorunlar yaşadığını ancak bunun iyi yanları da olduğunu kaydeden Büyükelçi Miyajima, Irak ve Suriyedeki sorunların çözümlenmesinin Türkiye ekonomisine olumlu yansıyacağını söyledi. Türkiyenin Afrika ile kurduğu ticari ilişkilerin de gelecek vadettiğini belirten Miyajima, turizm konusunda da olumlu gelişmeler yaşandığını söyledi. Yakın gelecekte Türkiyenin dünyanın en büyük 10 ekonomisi içine gireceğine inandığını dile getiren Büyükelçi Miyajima, Kapadokyaya yaptığı ziyarette Latin Amerikadan turistlerin geldiğini gözlemlediğini anlattı.
Japonyanın Türkiyeyi gerçekten çok önemsediğinin altını çizen Büyükelçi Miyajima, Türk lirasında dalgalanmanın Japonyayı da etkilediğini belirterek, Sizin sorununuz aynı zamanda bizim sorunumuz” dedi. Büyükelçi Miyajima, Japonya Dışişleri Bakanı Taro Kononun Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlunu telefonla arayarak “Türkiye ekonomisinin istikrarını desteklediklerini” ifade ettiğini kaydetti. Büyükelçi, ATO Başkanı Barana Japonya Dışişleri Bakanlığının konuyla ilgili basın açıklamasının Türkçesini yazılı olarak verdi. Büyükelçi Miyajima, “Dışişleri Bakanımız Sayın Kono, son günlerdeki Türkiye Cumhuriyeti ve Amerika Birleşik Devletleri arasındaki ilişkilere değinerek, Türkiyenin güçlü ve sağlıklı ekonomisinin Japonya için önemli olduğunu ve Japonyanın Türkiye ekonomisinin istikrarını desteklediğini ifade etmiştir” dedi.
Japonyanın Türkiyeye yönelik dostane tavrının önemli olduğunu kaydeden ATO Başkanı Baran ise, “Japonyanın Türkiyenin yanında olduğunu hissetmemiz bizim için büyük önem taşıyor” dedi. Japonyanın dünyanın en başarılı ekonomilerinden biri olduğunu söyleyen Baran, Büyükelçi Miyajimaya Japonya ekonomisi ve eğitim sistemi hakkında sorular yöneltti. Baran, Ankara Ticaret Odası olarak ili ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi için birlikte çalışmaya hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık