İzmit Belediyesi Gönüllü Arama Kurtarma Ekibi Sertifikalarını Aldı

“O Kahraman Benim” sloganıyla başlatılan proje kapsamında eğitimlerini tamamlayan, 50 kişilik İzmit Belediyesi Gönüllü Arama Kurtarma Ekibi (İZBAK), sertifikalarını aldı.

İzmit Belediyesi Gönüllü Arama Kurtarma Ekibi Sertifikalarını Aldı
  • 14 Ağustos 2018, Salı 12:52
“O Kahraman Benim” sloganıyla başlatılan proje kapsamında eğitimlerini tamamlayan, 50 kişilik İzmit Belediyesi Gönüllü Arama Kurtarma Ekibi (İZBAK), sertifikalarını aldı.
İzmit Belediyesi ile Kocaeli AFAD Müdürlüğü ortaklığında gerçekleştirilen O Kahraman Benim projesi kapsamında kurulan 50 kişilik İzmit Belediyesi Gönüllü Arama Kurtarma Ekibi (İZBAK), eğitimlerinin ardından sertifikalarını aldı. İzmit Belediyesi personellerinden oluşan, temel afet bilinci, hafif arama kurtarma ve ilk yardım eğitimlerini alan gönüllü ekiplerin sertifikaları İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan tarafından verildi. İzmit Belediyesi 17 Ağustos Deprem Anma ve Farkındalık Müzesinde gerçekleştirilen törende aynı zamanda, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ile Kocaeli AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul arasında İzmit Belediyesi ve AFAD Müdürlüğü İşbirliği Protokolü imzalandı.
Törende konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “İlklerin belediyesi İzmit Belediyesi arama Kurtarma ekibiyle her alanda olduğu gibi bu alanda da Türkiyeye ve Kocaeline örnek olmuştur. Bu müze, bu yapı dünyada ki örneklerinden bir tanesidir. Bizde bir insan canını ancak Allah için, insanlık için tehlikeye atar, para için atmaz. Sizler takdire şayan bir iş yapıyorsunuz. Tebrik ediyorum. İnşallah nice insanların hayatının kurtarılmasına, nice insanların organ kayıplarının engellenmesine vesile olacak çalışmalar yaparsınız. Bu eğitimler sizin burada ki varlığınız bir kişinin hayatını kurtarsa, bir insanın sakatlanmasını engellese değmez mi? 1999 öncesinde Türkiyede her alanda olduğu gibi bu alanda da devlet çok zayıftı, Kızılay, sivil savunma çok zayıftı, afetlerde sağlık organizasyonu yoktu, AFAD diye bir kuruluşumuz yok, UMKE yoktu. UMKElerin fikir babası bendim. O dönemlerden bu dönemlere geldik. Cumhurbaşkanımızın en önem verdiği konulardan bir tanesiydi. Bu yüzden insanı yaşat ki devlet yaşasın diyoruz. Bir insanın yaşaması, devletin yaşaması demektir” dedi.
Kocaeli AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul, “Bu önemli deprem farkındalık merkezinin tesisine yapmış olduğunuz katkılarından dolayı İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğana teşekkür ediyorum. Bu arama kurtarma ekibi anlamında da gücümüze güç kattığınız için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık