İzmir Büyükşehir Belediyesinden Bir Yaz Klasiği

İzmir Büyükşehir Belediyesinin bu yıl ikinci kez düzenlediği “Günbatımı Konserleri”, müzikseverleri Bostanlı Seyir Terası, Bayraklı Rekreasyon Alanı ve Konak Vapur İskelesinde buluşturacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesinden Bir Yaz Klasiği
  • 29 Temmuz 2018, Pazar 9:34
İzmir Büyükşehir Belediyesinin bu yıl ikinci kez düzenlediği “Günbatımı Konserleri”, müzikseverleri Bostanlı Seyir Terası, Bayraklı Rekreasyon Alanı ve Konak Vapur İskelesinde buluşturacak.
Geçtiğimiz yıl büyük ilgi gören İzmir Büyükşehir Belediyesi Günbatımı Konserleri, bu yıl ikinci kez müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. İzmirliler tarafından çok beğenilen bu ücretsiz konser dizisi kapsamında kentin farklı noktalarında gerçekleştirilecek performanslar, sıcak yaz gecelerinde İzmirlilere tatlı bir esinti yaşatacak. Bostanlı Seyir Terası, Bayraklı Rekreasyon Alanı ve Konak Vapur İskelesi önündeki konserler, denize kurulan platformlar üzerinde düzenlenecek.

Akustik tınılar
1 Ağustos Çarşamba akşamı Bostanlı Günbatımı Seyir Terasından sahne almaya hazırlanan Melis Danişmend, 2010da akustik gitar ve piyanonun ağırlıkta olduğu, davulun ise hiç yer almadığı Daha Az Renk albümünü yayınladı. Söz ve müzikleri kendisine ait olan akustik şarkılarıyla dikkat çeken genç sanatçı, müzik otoriteleri tarafından kendi şarkılarını yazan en başarılı kadın müzisyenler arasında gösteriliyor.
Funk, Reggae, Rock, Pop ve Caz
8 Ağustos Çarşamba akşamı Bayraklı Rekreasyon Alanında, Funk, Reggae, Rock, Pop, Caz tarzlarında popüler olmuş şarkılara yaptığı kendine özgü coverlarla çok sevilen Su Soley sahne alacak. Enerjisi çok yüksek ve eğlenceli bir sanatçı olarak tanınan Soley, İstanbul Gelişim Orkestrasının ardından Ajda Pekkan, Teoman ve Yalına vokal yaparken bir yandan da kendi orkestrasıyla özel gecelerde sahne aldı, konserler verdi.

Ünleri Ortadoğuyu aştı
Light in Babylon projesi, Michal Elia Kamal, Julien Demarque ve Metehan Çiftçiin 2009 yılında İstanbulda
karşılaşmaları ile başladı. Halk müziği yorumlarından çok, özgün bestelerinin yer aldığı bugünkü grubu kurdular. O günden itibaren işbirliği içinde bir arada çalışan grup üyeleri, sokaklarda, kafelerde ve İstanbulun tanınmış gösteri merkezlerinde keyifle müzik yapıyor. Mayıs 2010da ilk profesyonel demo albümleri olan ‘İstanbulu kaydettiler. Aynı yılın yazında Avrupada düzenlenen festivallerde çaldılar. Zamanla Türkiye ve Ortadoğudaki dinleyici kitlesi çoğaldı ve grubun temelleri bu ilham veren zemin üzerine kuruldu. Kasım 2011&rs quo;de aralarında bas gitarist, perküsyon sanatçısı ve ‘hardy-gardy icracısının da olduğu yeni müzisyenlerin katılımı ile ikinci demo albümleri olan “Life Sometimes Doesnt Give You Space”i kaydettiler. Light in Babylon, 15 Ağustos Çarşamba akşamı Konak Vapur İskelesinde olacak.

Dünya barışını savunan grup
29 Ağustos Çarşamba akşamı Bostanlı Günbatımı Seyir Terasındaki sahne sırası, solistin İran asıllı İsrailli, santur icracısının Türk, gitaristin Fransız olduğu Pera grubunda olacak. Farklı etnik yapıların ve kültürlerin kaynaşmasıyla oluşan bir grup, Ortadoğudaki politik gerilimlere inat, taşıdıkları tüm sevgiyi, umudu ve barışı yaptıkları müzik yoluyla geniş kitlelere aktarıyor. GİZ albümünde yer alan Sensiz Ben ve Toygar Işıklı ile birlikte seslendirdikleri Unut şarkılarıyla geniş kitlelere ulaşan Pera, asıl ününü Kuzey Güney, Güneşi Beklerken, Medcezir, “Günahkar”, “Kaçak Gelinler” ve “İnadına Aşk dizilerindeki şarkılarıyla yaptı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık